Title Image

Zorgverzekering

Zorgverzekering

Column van Sjaco Jordens in Het Kontakt van 15-12-2015

Even een vraagje: weet u voor hoeveel behandelingen, of voor welk bedrag u per jaar bent verzekerd voor fysiotherapie? Wanneer u nooit met fysiotherapie te maken heeft gehad, waarschijnlijk niet. Bent u wel eens behandeld voor fysiotherapie, is de kans groter dat u wel bewust bent van de vergoeding. Belangrijk is in ieder geval: fysiotherapie zit niet standaard in de basisverzekering, dus als u denkt het aankomende jaar van fysiotherapie gebruik te maken is het handig even uw polis na te kijken.
Gerrie had dat niet gedaan. Toen ze met haar lichamelijke klachten door de orthopeed naar de fysiotherapeut werd gestuurd, werd duidelijk dat ze daar niet op gerekend had. ‘Oh! Ik dacht dat fysiotherapie verzekerd was?! Jawel Gerrie, in de aanvullende verzekering!

Uit onderzoek bleek dat voor 55% van de mensen in Nederland fysiotherapie dé reden is om een aanvullende verzekering af te sluiten. Sommigen van deze mensen veranderen in een zorgconsument. Zoals Erik. Erik kwam bij de fysiotherapeut met de mededeling, “Ik heb mij verzekerd voor 27 keer dit jaar en ik ga ze allemaal op maken, hoor!” Gelukkig voor Erik had hij ze allemaal niet nodig.

Het is niet altijd duidelijk hoeveel behandelingen iemand heeft. Ook Peggy vroeg om het aantal behandelingen van haar pakket aan de fysiotherapeut. “Dat moet jij toch wel weten?”. Wetend dat er ongeveer 10.000 polissen bestaan in de aanvullende verzekering, is het natuurlijk voor uw behandelaar onmogelijk dit te onthouden. Gelukkig heeft hij de mogelijkheid om mee te denken. Één druk op de knop en uw zorgpolis komt in beeld. “Peggy, je hebt nog 2 keer”. Uitgaande dat Peggy niet eerder bij een andere praktijk onder behandeling was geweest, is dit een juiste weergave en een service van uw fysiotherapeut. Maar u blijft verantwoordelijk voor uw eigen polis en dus ook voor het aantal behandelingen die u kan komen.
Hans kwam er bij het eerste bezoek bij de fysiotherapeut achter dat hij niet aanvullend verzekerd was en wilde of kon de behandeling zelf niet betalen. Hans bedankte de fysio voor de gedane moeite en ging huiswaarts. Hans is er nu wel voor gaan zitten om een aanvullende verzekering af te sluiten. Nu is het dé tijd om te veranderen. Wilt u informatie welke verzekering er goed uitspringt met vergoeding fysiotherapie? www.defysiotherapeut.com wijst u de weg in het doolhof der aanvullende verzekeringen.