Title Image

Zorgverzekering in 2024

Zorgverzekering in 2024

Jordens Fysio en Manuele therapie heeft voor 2024 alle contracten getekend voor u. Zo kunt u ook in 2024 met een gerust hart naar de praktijk komen wanneer u zelf een aanvullende polis voor fysiotherapie heeft afgesloten. Mooi hè?!

De feestdagen zijn in aantocht en op de radio klinkt al ruim een maand kerstmuziek. Er is weer een jaar voorbij en dus tijd om even terug te kijken op het afgelopen jaar. Maar het is ook de tijd om vooruit te kijken! Want op de radiozenders komen allerlei reclamespotjes voorbij van diverse verzekeraars, die je willen verleiden tot een eventuele overstap. Juist omdat u bij die éne verzekeraar voor de beste zorg verzekerd bent. En dat ook nog voor de beste premie! Er bestaat helaas geen beste premie: zorgpremies zijn niet voordelig of goedkoop zo lang er een individueel belang bij aanwezig is. Met andere woorden, een verzekering kan alleen voordelig zijn, als iedereen die er (mogelijk) gebruik van maakt, evenveel aan premie bijdraagt. (Een nadenkertje!) In principe is de beste kostenbesparing op de zorgpremie in dit stelsel alleen te bereiken als je er geen gebruik van maakt. Ik hoor, ook deze maanden weer, dat de vorm zoals nu de zorg wordt bekostigd met een nieuwe zorgpremie een dure aangelegenheid is voor elk gezin.

Een verzekeraar houdt de kosten met betrekking tot fysiotherapeutische zorg onder controle door de voorwaarden in het contract, wat elke praktijk wordt aangeboden. Daarbij wordt er een prijsafspraak gemaakt. De prijsafspraak is onder de kostprijs. Dit geeft al decennia onrust onder de fysiotherapeuten als zij een nieuw contractvoorstel krijgen. Ondanks dat de prijs voor een behandeling onder de kostprijs ligt, wordt het contract toch meestal door de fysiotherapeut getekend. Dit komt omdat de verzekeraar haar klanten ‘stuurt’ naar een ‘gecontracteerde fysiotherapeut’. Wanneer de klant naar een ‘niet gecontracteerde fysiotherapeut’ wil gaan, zijn er ineens andere regels van toepassing en wordt de vergoeding aan de klant voor deze behandeling minder, soms zelfs onder de 50%. Leest u maar eens de voorwaarden, het staat er echt in. Dat zou kunnen betekenen dat als de fysiotherapeut niet tekent, deze minder klanten krijgt. En dat weten zorgt dus voor de handtekening van de fysiotherapeut. Een motivatie is ook de gevolgen voor de patiënt. Die moet de beste zorg van de (lees: zijn) fysiotherapeut missen door een politiek spel.

 

Namens alle medewerkers van Jordens Fysio Medisch Centrum fijne feestdagen en een mooi en gezond 2024 gewenst!