Title Image

Verzekerings kwestie

Verzekerings kwestie

Column van Sjaco Jordens in Het Kontakt van 17-12-2019

Ja, we hebben het over uw aanvullende verzekering. U weet wel, voor
als u extra fysiotherapie nodig hebt.

Piet denkt dat hij zijn Ziektekostenverzekering helemaal goed geregeld heeft! Al jaren heeft hij een Aanvullende Verzekering bij VGZ. En speciaal voor het gebruik van fysiotherapie had hij jaren geleden een Aanvullend Best Pakket genomen voor 27 behandelingen. Aangezien hij verder niets heeft gehoord van een verandering, gaat Piet er vanuit dat dit voor het komend jaar weer zo is. Maar dat is niet waar! In 2020 zijn de aanvullende pakketten veranderd. Eigenlijk bij elke verzekeraar is dat zo. Voor VGZ geldt dat de 27 behandelingen zijn teruggebracht naar 20. Historisch laag voor het beste aanvullende pakket voor fysiotherapie. Een zorgverzekeraar ‘roomt’ de vergoeding fysiotherapie af in hetzelfde pakket.

Mocht Piet er onverhoopt meer nodig hebben zal hij die zelf moeten bekostigen. En daar heeft Piet geen erg in. (Ook omdat hij het Kontakt deze maand niet leest)

Gelukkig leest u deze column wel en begrijpt de boodschap: het moment van kijken en vergelijken is aangekomen! Het precies uitzoeken van het juiste pakket voor u als patiënt is een lastige klus. Maar het kan zeker de moeite waard zijn om er een keer in te verdiepen.

Ik kan u vertellen: er zijn inmiddels 10.000 verschillende verzekeringspakketten waar wij als fysiotherapeuten mee te maken hebben. (bron: fysiovergoeding.nl). Een echt goede kijk erop zijn we dus kwijtgeraakt.

Sterker nog, voor u als patiënt is het uitkiezen van een Zorgverzekeringspakket net zo ingewikkeld geworden als het uitkiezen van een nieuw telefoonabonnement of nieuwe energieleverancier. En dat is ook de strategie van deze maatschappijen: zo ingewikkeld maken met alle verschillen dat vergelijken zo’n moeilijke klus is. Gevolg: de meeste mensen blijven zitten waar ze zitten. Want wat horen we in de wandelgangen: “het is wel een heel gedoe allemaal”, of ook vaak gehoord: “ik weet wat ik heb.” (Maar dat dat dus niet altijd zo is, heeft u nu kunnen lezen)

Maar gelukkig is er een advies gekomen van De Fysiotherapeuten van Nederland.

Volgens een ‘kijk en vergelijk’ van het KNGF hebben Nationale Nederlanden, DSW, IZA en Menzis (de meest redelijke) goede Aanvullende Verzekeringspakketten.

Meer informatie kunt u vinden op: defysiotherapeut.com

Zo, het lezen van deze column levert u wellicht een beter aanvullend verzekeringspakket op passend bij uw situatie of bespaart u geld. De keuze is aan u, mooi he?!