Logo Jordens Fysio Medisch Centrum

Cursus Valpreventie

Jaarlijks komen er veel valincidenten voor bij senioren. Gemiddeld 1 op de 3 senioren valt wel 1x per jaar of vaker. Vervelend…zeker omdat de gevolgen (botbreuk etc.) ernstiger kunnen zijn dan bij jongeren. Ook duurt herstel vaak langer. Door valpreventie kan een val voorkomen worden, kunt u uw valangst verminderen en wordt u zelfverzekerder in uw bewegen. Het is mogelijk om een cursus valpreventie te volgen bij Jordens Fysio Medisch Centrum!

De eerst volgende startdatum is woensdag 11 maart  van 11 - 12 uur.

 

HET DOEL VAN DE CURSUS VALPREVENTIE

U krijgt het belang van valpreventie uitgelegd en u leert risico’s te herkennen zodat u een val kunt voorkomen. Ook leert u hoe u het beste kunt vallen en opstaan na een val. U gaat actief aan de slag met oefeningen in een kleine groep. U leert zelfverzekerder en assertiever te handelen om een val te voorkomen of letsel na een val te beperken. De cursus wordt gegeven in de oefenzaal van Jordens Fysio Medisch Centrum.

Fysiotherapeute Ilona Markus is gespecialiseerd in valpreventie en zal de cursus leiden. 
U start met een individueel intakegesprek waarbij uw persoonlijke situatie in kaart wordt gebracht. Hierna volgt een serie van 6 groepslessen. 

Indien er voor u specifieke aandachtspunten zijn is het mogelijk om hier extra individuele begeleiding bij te krijgen.

DATA EN KOSTEN

De cursus bestaat uit 6 wekelijkse groepslessen en het individuele intakegesprek zal vóór de start van de valpreventie cursus ingepland worden.

De kosten voor het intakegesprek en de 6 lessen bedragen in totaal €35,-
U kunt dit bedrag na uw intakegesprek pinnen of contant betalen bij de balie.

Mocht u een les niet kunnen volgen wegens ziekte of vakantie, dan kunt u deze uiteraard op een ander moment inhalen. Ook blijft het na de 6-weekse cursus mogelijk om in groepsverband door te trainen. Ilona Markus zal u t.z.t. informeren over deze mogelijkheid. 

AANMELDEN

Heeft u interesse om deel te nemen aan de cursus valpreventie? Dan kunt u zich aanmelden bij Jordens Fysio Medisch Centrum. Dit kan telefonisch (0180-398929), per mail (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.),  of aan de balie.

Wij raden u aan om het ons tijdig te laten weten als u deel wenst te nemen. Omdat er met een kleine groep getraind zal worden is er een beperkt aantal plekken beschikbaar.

 

Logo Jordens Fysio

Marijke Staete 6
2931 WB Krimpen a/d Lek
0180-398929

Copyright Jordens Fysio Medisch Centrum - Privacy Policy
Ontwikkeld door Suusdesign