Logo Jordens Fysio Medisch Centrum

PNE

PNE: Percutane Needle Electrolyse

Als u langdurige last heeft van een pees, -spier of gewricht blessure kunt u bij Jordens Fysio Medisch Centrum terecht voor een intake, gecombineerd met een echografisch onderzoek. Wanneer er besloten wordt te behandelen, hebben wij de beschikking over PNE (Percutane Needle Electrolyse). Percutaneous Needle Electrolysis (PNE) is een innovatieve behandelmethode voor chronische peesblessures en weefselherstel.

PNE geldt als een korte, effectief bewezen invasieve behandeling die bestaat uit de toepassing van een galvanische stroom onder echogeleiding via een acupunctuurnaald. 

Voordelen van PNE

Het toepassen van PNE brengt verschillende voordelen met zich mee:
• Het is een lokale behandeling die, met behulp van echografie, direct op het aangetaste weefsel wordt aangebracht
• Zeer snelle, proliferatieve herstelreactie
• Geen aantasting van gezond weefsel
• Er is sprake van een hoge effectiviteit vergeleken met traditionelere therapieën, zoals lasertherapie, echografie of shockwave.
• De kans op terugval is minimaal

Vaak is het niet nodig meer dan 3-4 keer te behandelen met PNE en men streeft naar een significante pijnreductie binnen deze sessies. Chronische peesblessures kosten echter tijd om volledig te herstellen.
Een PNE behandeling is niet een op zichzelf staande therapievorm, het wordt gecombineerd met een daarop afgestemd wetenschappelijk onderbouwd oefenprogramma. De combinatie van PNE met oefeningen is een hele krachtige en hiermee kun je zelfs heel vervelende chronische peesblessures beter maken.
Een behandeling met PNE is doelgericht. De naald is zeer dun en gaat rechtstreeks in het probleemgebied. Alleen het te behandelen weefsel wordt hierdoor “behandeld”.

Verschil tussen PNE en EPTE

• PNE is de verbeterde versie van EPTE.
• PNE is krachtiger en geeft een korte sterke impuls in plaats van een langere zwakke impuls.

Wilt u snel van uw pijnklachten af? Wacht dan niet te lang en bespaar u lange fysiotherapie trajecten door een afspraak te maken voor een PNE behandeltraject. 

Kosten 

De intake en echografisch onderzoek worden vergoed als u aanvullend verzekerd bent, alleen voor de PNE sessie wordt een toeslag berekend van 55 euro per sessie. Dit wordt niet vergoed door de zorgverzekeraar. Het aantal sessies ligt gemiddeld op 3 tot 5 keer. De behandeling wordt uitgevoerd door een speciaal opgeleide PNE specialist/ fysiotherapeut.

Eventuele voorwaarde scheppende behandelingen voor het uitvoeren van PNE en voor het uitvoeren van een trainingsprogramma worden vergoed door de verzekeraar wanneer als u aanvullend verzekerd bent.

 

 

 

 

Logo Jordens Fysio

Marijke Staete 6
2931 WB Krimpen a/d Lek
0180-398929

Copyright Jordens Fysio Medisch Centrum - Privacy Policy
Ontwikkeld door Suusdesign