Title Image

Tamara Helmond

Ik ben in oktober 2011 afgestudeerd als fysiotherapeute aan de Hogeschool Utrecht. Sinds augustus 2012 ben ik werkzaam bij Jordens Fysio Medisch Centrum.

 

Ik werk hier met veel plezier! De kracht van Jordens Fysio Medisch Centrum is de aanwezigheid van veel verschillende disciplines en specialiteiten. Hierdoor kunnen we elkaar goed aanvullen en met elkaar tot de best mogelijk behandeling komen.

In de afgelopen jaren heb ik meerdere cursussen gevolgd om mijzelf als therapeut verder te ontwikkelen.

Zo heb ik in de afgelopen jaren meerdere Dry Needling cursussen gevolgd. Hierdoor kan ik Dry Needling toepassen op de extremiteiten, wervelkolom, hoge nek en kaak. Ik pas de Dry Needling veelvuldig succesvol toe tijdens mijn behandelingen.

In 2015 heb ik samen met Sjaco Jordens een echografie opleiding gevolgd. Sindsdien maak ik veel gebruik van echografie tijdens intake en onderzoek. Hierdoor kan ik een betere diagnose stellen en een betere keuze maken voor de juiste behandeling. Ook voor de echografie heb ik al meerdere nascholingen gevolgd.  In mei 2019 heb ik de specialistische opleiding Musculoskeletal Ultrasound Voet en Enkel met succes afgerond.

In 2017 heb ik de opleiding Electrolyse (PNE) – Pezen gevolgd. In de praktijk heb ik met PNE al mooie resultaten geboekt bij mensen met langdurige peesklachten.  PNE is een techniek die nog vrij onbekend is in Nederland, maar in Spanje al heel succesvol wordt toegepast. Het kan bij heel veel verschillende klachten gebruikt worden. In 2020 heb ik een EPTE opleiding – Pezen gevolgd. EPTE is een andere vorm van Electrolyse therapie.

Naast bovenstaande opleiding heb ik ook de cursussen voor Medical Taping en Shockwave met succes afgerond.

 

Specialisaties van Tamara:

Echografie
Dry Needling
Elektrolyse (PNE en EPTE)
Shockwave
FIT (fascia integratie therapie)
Medical taping

BIG-nummer: 19915025404

Direct een afspraak maken? Bel 0180-398929
Wij zijn van 8:00 tot 17:00 uur telefonisch bereikbaar.