Title Image

Tamara Helmond

Ik ben in oktober 2011 afgestudeerd als fysiotherapeute aan de Hogeschool Utrecht. Sinds augustus 2012 ben ik werkzaam bij Jordens Fysio Medisch Centrum.

 

Ik werk hier met veel plezier! De kracht van Jordens Fysio Medisch Centrum is de aanwezigheid van veel verschillende disciplines en specialiteiten. Hierdoor kunnen we elkaar goed aanvullen en met elkaar tot de best mogelijk behandeling komen. In de afgelopen jaren heb ik meerdere cursussen gevolgd om mijzelf als therapeut verder te ontwikkelen.
Zo heb ik meerdere Dry Needlingcursussen gevolgd. Hierdoor kan ik Dry Needling toepassen op de extremiteiten, wervelkolom, hoge nek en kaak. Ik pas de Dry Needling veelvuldig succesvol toe tijdens mijn behandelingen.

In 2015 heb ik samen met Sjaco Jordens een echografie opleiding gevolgd. Sindsdien maak ik veel gebruik van echografie tijdens intake en onderzoek. Hierdoor kan ik een betere diagnose stellen en een betere keuze maken voor de juiste behandeling. Ook voor de echografie heb ik al meerdere nascholingen gevolgd.
In mei 2019 heb ik de specialistische opleiding Musculoskeletaal Ultrasound Voet en Enkel met succes afgerond. Sinds eind 2022 volg ik ook maandelijks een level 2 cursusdag met als onderwerp steeds een ander gewricht.
In 2017 heb ik de opleiding Electrolyse(PNE) – Pezen gevolgd. In de praktijk heb ik met PNE al mooie resultaten geboekt bij mensen met langdurige peesklachten. In 2022 ben ik ook les gaan geven in de Percutale Electrolyse opleidingen. Dit doe ik samen met Sjaco Jordens.
Eind 2020 heb ik de basisopleiding Fasciatherapie volgens F.I.T. gevolgd. Dit heeft mij weer een hele andere kijk gegeven op bepaalde klachtenbeelden. En ook met deze technieken heb ik verrassende effecten. Naast de technieken die hierboven genoemd staan, maak ik ook veel gebruik van Shockwave therapie. Zowel de radiale als gefocusseerde shockwave.
 
Specialisaties van Tamara:
Echografie
Dry Needling
Elektrolyse (PNE en EPTE)
Shockwave (radiaal en gefocusseerd)
FIT (fascia integratie therapie)
Medical taping

BIG-nummer: 19915025404

Direct een afspraak maken? Bel 0180-398929
Wij zijn van 8:00 tot 17:00 uur telefonisch bereikbaar.