Title Image

Respectvol (deel 2) met een No Show

Respectvol (deel 2) met een No Show

Wanneer je je vliegtuig mist, vervalt je vliegticket. Wanneer je denkt dat de voorstelling in de avond is, maar deze heeft al in de middag plaatsgevonden, krijg je geen geld terug. Wanneer je onverwacht niet kan komen op een afspraak wordt de ‘gereserveerde tijd voor de gemaakte afspraak’ in rekening gebracht als je niet 24 uur van tevoren hebt laten weten dat je niet kan komen. (Dat kan door middel van email, bellen of inspreken van het antwoordapparaat 24 uur per dag).

De No show factuur wordt niet vergoed door de Zorgverzekeraar, en is voor eigen rekening. U begrijpt het al, het sturen van een No show factuur wordt graag vermeden, dus we doen er alles aan om de vrijgekomen tijd alsnog in te plannen. Lukt dat niet en is er te laat afgemeld volgt er een No Show factuur.

Deze factuur dekt het salaris voor de betreffende behandelaar (deze zit helemaal klaar voor u) en de locatie kosten (denk aan energiekosten, licenties etc.)

De verstuurde No show factuur valt niet altijd in goede aarde. Zie ook de melding van verbaal geweld naar de receptioniste die dit telefoontje moest ‘ondergaan’: ‘Mevrouw X, die te laat had afgezegd en een no show heeft gekregen, was zacht gezegd furieus aan de telefoon. Ze was zo extreem boos dat ik de eerste minuten niet eens kon uitvragen wie ze was en waar het over ging. Kort gezegd: ze wil ons door de stront trekken, dit herhaalde ze 4x…En ze zou ons wel wat aan willen doen! …Die 30 euro gaat ze niet betalen want die gaan zeker naar Jordens, zodat die zeker nog rijker wordt!

Ik kreeg niet de kans om een zin af te maken Ze was zo boos dat ze dacht om ergens anders naar toe te gaan. Ik heb aangegeven dat ik het door zou geven. En ik moest vooral alles doorgeven wat ze had gezegd. Ik probeerde ook nog de reden in het algemeen van de no show uit te leggen maar kreeg de kans niet.’, aldus de receptioniste.

Mevrouw X had een half uur voor de afspraak afgebeld vanwege een plotse koffievisite. En aangezien zij al voor de 3e keer (!) in korte tijd afbelde, werd de No show factuur als signaal verstuurd. Alle andere keren was mevrouw X gematst door de therapeut. Dat is mevrouw X even vergeten.