Title Image

Praktijk voor Kinderen 

Praktijk voor Kinderen 

Praktijk voor Kinderen 

Sinds de start van de praktijk in 2009 zijn we gespecialiseerd in Kinderproblematiek, al heel veel kinderen zijn met succes behandeld. Ik schat inmiddels zo’n 3000. Vanaf 2004 startte ik met schoolscreening. Aangezien veel kinderen lees- en leerproblemen hadden door een scheve nek en/of wervelkolom. Alle kinderen die opknapten vielen in het positieve op. Soms tot grote verbazing. 
Een moeder, met twee dochters die ook succesvol zijn behandeld, heeft sindsdien een oog voor kinderen met een hoge nek functiestoornis. 

Op een snikhete zomerzondag in augustus krijg ik van haar een app: Hé Sjaco! Sorry dat ik je zomaar app maar ik had een vraag waar ik bezorgd over ben en ben benieuwd wat jij denktWe zijn op vakantie nu met onze vrienden. Zij hebben een zoontje van 15 maanden met veel problemen. Hij loopt erg achter met de motoriek. Dat wist ik al. Lopen ze ook voor bij fysio. Hij kruipt niet, schuift op zn billen en heeft een stijve rug. Hij staat een beetje maar eigenlijk niet. Hij slaapt ‘s nachts heel slecht. Eet erg veel maar eigenlijk blijft hij honger hebben. Ik vind het in totaal een enorm zorgelijk beeld. Kindjes van 15 maanden lopen normaal. Hij is echt baby nog. Ik vind zelfs de stand van z’n voetjes en beentjes gek. 

De Kinderfysio, in hun woonplaats Eindhoven, zegt dat hij zich blijkbaar altijd erg overstrekt heeft. En daardoor geen prikkel heeft om te kruipenVerklaring ervoor ontbreekt. Hij rolde ook pas na een jaar. Onze vrienden zijn helemaal gesloopt omdat ze slecht slapen. Ik moest aan jou denken, dus voelde me vrij je te appen. Bedankt en tot horens hè! 

IJzer moet je smeden als het heet is. Moeder is met haar zoontje vanaf het vakantieadres in Zeeland voor een intake geweest. Beide moeders kwamen langs voor een dagje Krimpen terwijl de beide vaders een dag met de achtergebleven kinderen op de camping bleven.
Na de intake en onderzoek volgde meteen de behandeling. Er volgde een zachte correctie van de functie van de wervelkolom. Vier weken later, bleek het zoontje een enorme vooruitgang te hebben geboekt. Hij kruipt, rolt om en wil lopen. De stijve gestrekte rug is verdwenen en het jongetje laat zich troosten door zijn moeder. Dit is één van de duizenden voorbeelden inmiddels. Mooi he?! 

Wilt u meer lezen over behandelingen die uw kind kunnen helpen? Lees dan verder, want we doen zo veel meer! 

De kinderfysiotherapeuten kunnen inmiddels ook deze stoornissen screenen. Daarnaast doen ze wetenschappelijke onderbouwde motorische tests om de verandering te meten.

Eenmaal in het kwartaal draaien we een Kindercarrousel. Op één middag komen ouders met hun kind langs bij verschillende disciplines die zijn aangewezen na de beoordeling van de vragenlijst, deze lijst is door de ouders van te voren ingevuld. Na de middag komt het team bij elkaar voor een bespreking en het bepalen van het advies.

Powerkids, een trainingsgroep met kinderen die een zet in de goeie richting nodig hebben. Er wordt getraind om ze fitter te krijgen, zodat zij interesse en zin krijgen om een sport te gaan doen. Naast de kinderfysio en de fysiotheraeut die traint, is er ook een diëtiste aan verbonden als het nodig is. Ook is er een samenwerking met de pedagoog van het Kwadraad. Op maandag sporten de kinderen van Powerkids in sporthal de Walvis van 16.45 tot 17.45 uur en op vrijdag bij v.v. Dilettant van 16 tot 17 uur.

Scoliose groep, een trainingsgroep voor kinderen met rugklachten. Er wordt met een team aangegrepen op o.a. Scoliose. Wanneer nodig is er een nauwe samenwerking met de kinderorthopeed. De Scoliosegroep traint op dinsdag van 17 tot 18 uur in de oefenzaal van Jordens Fysio Medisch Centrum.

Bikkels met Prikkels:

Vanaf 17 september is Thessa van den Berg van Bikkels met Prikkels verbonden aan Jordens Fysio Medisch Centrum en zal zij regelmatig in de praktijk te zien zijn. ( Vanaf 1 januari 2022 is Pikkels met Prikkels gevestigd in Ouderkerk aan den IJssel).

Groeien en ontwikkelen vanuit een sterke basis.

Ga je mee terug naar de oorzaak, dan bouwen we samen aan verbetering! Wat voor uitdagingen of problemen er ook zijn, ik ben er als psychomotorisch (kinder)coach en reflexintegratie behandelaar van overtuigd dat er altijd een oorzaak is.

Artsen en psychologen behandelen het zichtbare probleem of helpen je hiermee om te gaan, dit is geen oplossing maar symptoombestrijding en hieraan ga ik voorbij. Of jij of je kind nu leerproblemen, gedragsproblemen of ontwikkelingsproblemen heeft, de oorzaak aanpakken is werken aan blijvende verandering. Hoe ik dat doe? Door te werken aan balans en evenwicht en terug te gaan naar de oorzaak van het probleem.

Het bouwen van stevige fundering, is wat iedereen nodig heeft om zich te ontwikkelen. Als de fundering goed is dan is er ruimte voor ontwikkeling, groei en verandering.

www.bikkelsmetprikkels.nl