Title Image

Archive

Suzanne van Vliet – van Gent

Ik ben Suzanne van Vliet – van Gent en werk sinds begin 2024 als kinderfysiotherapeute bij Jordens Fysio Medisch Centrum. 
 

Vanaf 2007 heb ik als fysiotherapeute en oncologiefysiotherapeute werkervaring opgedaan in zowel de 1ste, 2de als 3de lijns zorg. Sinds 2010 werk ik vrijwel alleen nog maar met kinderen en de mensen die dicht om hen heen staan. Iets waar ik heel blij van word!  Bewegen is een belangrijk element in de ontwikkeling van een kind. Ik vind het erg belangrijk dat kinderen en jongeren zich goed en zeker kunnen voelen over zichzelf en hun mogelijkheden. Dit zodat ze hun eigen plek kunnen gaan innemen in de maatschappij. Hier een bijdrage aan kunnen leveren ervaar ik als mooi en waardevol.  
 
Binnen de praktijk heb ik een kundig en enthousiast team van allerlei disciplines om me heen om mij hierbij te helpen.  Alle kinderen, van pasgeborenen tot jongeren tot 18 jaar, kunnen bij mij terecht. 
 
Ik kijk ernaar uit jullie te ontmoeten! 
 

Sonja Heijloo

Mijn naam is Sonja Heijloo en werk sinds mei 2023 bij Jordens Fysio Medisch Centrum als fysiotherapeute.

In 2005 ben ik afgestudeerd als fysiotherapeut aan de Hogeschool Rotterdam en werk sinds die tijd als fysiotherapeute in particuliere praktijken. In 2019 de Masteropleiding Manuele Therapie aan de Hogeschool Rotterdam afgerond. Bovendien ben ik zwanger fit docent.

Daarnaast heb ik door het volgen van cursussen mij gespecialiseerd in het begeleiden van mensen met perifeer arterieel vaatlijden (etalage benen). Door deze specifieke looptraining worden de klachten vermindert en loopafstand verbetert. Hiervoor ben ik lid van het Chronisch Zorgnet.

BIG-nummer: 79064524404

Petra van der Meijden

Ik ben Petra van der Meijden en werk sinds april 2023 bij Jordens Fysio Medisch Centrum. Hiervoor heb ik bijna 12 jaar gewerkt in Rotterdam-west.
In 2011 ben ik afgestuurd als fysiotherapeute en ben sinds 2017 ook oedeemtherapeute.
Ik doe mijn werk met plezier. In al die jaren heb ik zoveel mensen mogen ontmoeten en kunnen helpen met hun problemen. Mensen zijn bijzonder, ieder met zijn of haar eigen unieke verhaal. Dit zorgt er dan ook voor ik iedereen op zijn of haar persoonlijke manier wil behandelen. Ik luister graag naar het grotere geheel, waardoor het voor mij heel erg belangrijk is om geen ‘problemen’ te behandelen, maar om de mens, als persoon, te helpen.
Het fijne aan het werken in dit medisch centrum is dat er veel andere behandelaars/disciplines aanwezig zijn. Mocht het beter zijn dat er iemand anders meekijkt of meedenkt, dan zijn de lijntjes hier heel kort.
Uiteindelijk gaat het erom dat de patiënt zo goed mogelijk geholpen wordt.

BIG-nummer: 29914576604

Louise van den Bergh

Ik ben Louise, acupuncturist, coach, massagetherapeut en orthomoleculair therapeut.

 

Ik ben er zo eentje die alles leuk vind…en ik heb dan ook van alles gedaan; van stewardess en uitzendconsulente tot politieagente en officemanager. Tijdens mijn eerste zwangerschap kwam ik tussen 2 banen te zitten en wist niet meer welke kant ik op zou willen. In mijn hoofd hoorde ik ineens mijn moeder zeggen: ‘je bent altijd maar iedereen z’n schouders aan het masseren, zou je daar niet eens iets mee willen doen?’ en ik gaf mij op voor een 3-jarige massagetherapie opleiding.
In 2009 masseerde ik voor het eerst een klasgenoot en het voelde zo fijn! Hier kon ik iets mee! Dit was wat ik de rest van mijn leven wilde doen! Ik ben altijd al wat gevoeliger geweest voor andermans energie en volgde op mijn 19e een cursus Reiki I om hier beter mee om te kunnen gaan. Tijdens de massage opleiding leerde ik nog veel meer over energie, Qi en meridianen maar besloot dat het nog niet voldoende was en ik ging Klassieke Acupunctuur studeren bij Tsi Mo, waar ik in januari 2016 ben afgestudeerd. Deze leer was voor mij echt ‘thuiskomen’.
Maar in de praktijk merkte ik toch dat ook dit plaatje nog niet compleet was en volgde opleidingen over hormonen, voeding en supplementen. Nu is er wel een compleet plaatje en met al mijn kennis coach ik u het liefst om zo vitaal mogelijk door het leven te gaan!
Vanaf 1 april kunt u mij vinden bij Jordens Fysio Medisch Centrum in Krimpen aan de Lek.
Prijzen:
Acupunctuur 30 minuten  € 35,00
Acupunctuur 60 minuten  € 65,00
Mijn werkdagen zijn: maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 9 uur tot 16 uur.

Mark Houkes

Ik ben Mark Houkes en inmiddels meer dan 20 jaar met veel plezier en passie werkzaam binnen de eerstelijns fysiotherapie. Per september 2020 werk ik bij Jordens Fysio Medisch Centrum.

In 1999 ben ik afgestudeerd als fysiotherapeut aan de Hogeschool Rotterdam & Omstreken. In 2007 ben ik afgestudeerd als manueel therapeut aan de SOMT en begin 2020 heb ik ook de Masteropleiding Manuele Therapie afgerond aan de Hogeschool Rotterdam.

Verder ben ik sinds 2009 gespecialiseerd in het begeleiden van mensen met vasculaire claudicatio intermittens (etalagebenen o.b.v vaatlijden) door middel van gesuperviseerde looptraining. Ik ben hiervoor aangesloten bij Chronisch Zorgnet.

 

 

 

 

Specialisaties van Mark zijn o.a.

  • Manueel therapie bij klachten zoals: nek, bovenrug, onderrug, schoudergordel..
  • (radiale) Shockwave
  • BPPD (Benigne Paroxysmale Positie Duizeligheid)
  • Claudicatio intermittens (etalagebenen o.b.v. vaatlijden)

BIG-nummer: 59051423904

 

 

Quintijn van Rheenen

Mijn naam is Quintijn van Rheenen, sinds september 2023 ben ik werkzaam als fysiotherapeut bij Jordens.

Mijn opleiding ben ik begonnen aan de Hogeschool van Rotterdam en heb ik met veel plezier afgerond in Utrecht bij THIM Fysiotherapie. Vanwege mijn eigen achtergrond als (top)sporter (hockey) heb ik een passie en voorliefde voor de sport. Indien mogelijk, los ik klachten dan ook graag bewegend op. Mijns inziens is bewegen in veel gevallen het beste medicijn. Uiteraard dient er te worden bewogen met juiste- en verantwoorde begeleiding die ik u hoop te kunnen bieden. Ik vind de praktijk vooruitstrevend met alle mogelijkheden en specialisaties. Ik wist dat zodra ik mijn diploma op zak zou hebben ik hier graag deel van uit wilde gaan maken. Dat is gelukt, ik sta aan de start van een eindeloos leven leren in de praktijk waar ik mij graag wil specialiseren in bijvoorbeeld shockwave en echografie. Voor nu kijk ik er dan ook naar uit om mij verder te ontwikkelen in mijn vakgebied en vooral om kennis te mogen maken met u in de praktijk. Tot snel!

Met sportieve groeten

Quintijn

Floor Elsdijk

Hallo, ik ben Floor Elsdijk en ben vanaf april 2011 werkzaam bij Jordens Fysio Medisch Centrum als acupuncturist. Heel leuk om hier te werken is het omdat we hier samenwerken aan één doel; het tegemoet komen aan de wens van de cliënt. Hier wordt geluisterd en afgestemd. Dit om de best individuele behandeling samen te stellen.

In Engeland heb ik de Traditionele Vijf Elementen Acupunctuur gestudeerd, gelieerd aan de Oxford Brooks University van Cambridge. Deze hoog gewaardeerde studie heeft mij de kans gegeven te behandelen volgens de eeuwenoude oude Chinese geneeskunde. Hierbij zijn de natuurwetten het uitgangspunt, zoals onder meer het terugbrengen van balans. De lichaamseigen herstelvermogen optimaliseren, dat is het doel van de behandelingen. Het werkt stress verminderend en daarmee kan de uitwerking van de behandeling met moxa en naaldjes weldadig zijn voor lichaam en geest. Moxa is een kruid wat op de huid het acupunctuurpunt doet verwarmen.

Consult 1 uur €75
Consult 3 kwartier €67
Consult half uur €47

 

De behandelingen worden (deels) vergoed door uw zorgverzekeraar als u aanvullend verzekerd bent. De beroepsvereniging waar ik bij aangesloten ben is Zhong en koepelorganisatie KAB.

 

Specialiteit: traditionele acupunctuur
Klacht: stress van zowel lichaam als geest
Oplossing: ontspanning, geestelijk en meer balans voor zowel lichaam als geest.
Klacht: elke vorm van lichamelijk of geestelijk onbehagen welke omgebogen kan worden door het stimuleren van lichaamseigen herstelvermogen.
Oplossing: herstellen van disbalans, opheffen van blokkades. U bent welkom met elke klacht, alles wat in de weg zit. Samen kijken we wat een meer wenselijke en haalbare situatie is voor uw welzijn en welke afgestemde behandeling daarbij aansluit.

Zorgwijzer
Acupunctuur
Acupunctuur in 2023: wie vergoedt wat? Op Zorgwijzer vind je een overzicht met alle vergoedingen per zorgverzekeraar.

 

 

 

Wouter van Bruggen

Ik ben Wouter van Bruggen en werk sinds november 2014 bij Jordens. In juli 2014 ben ik afgestudeerd als fysiotherapeut aan de Hogeschool Rotterdam. Al sinds mijn middelbare schoolperiode heb ik affiniteit met het vak fysiotherapie en ben ik geïnteresseerd in het menselijke bewegen.

 

Wat beweegt mensen en wat maakt dat mensen problemen krijgen/ hebben met bewegen? Is er een lichamelijke aandoening/blessure met een duidelijk ontstaansmoment of zijn er juist vragen over waarom bepaalde pijnklachten/beperkingen zijn ontstaan? Op deze vragen hoop ik samen met u/jij een antwoord te vinden zodat we een gericht behandelplan kunnen opstellen. Mijn doel is mensen te helpen als bewegen lastig is geworden, mensen te motiveren, te activeren en te stimuleren weer in beweging te komen, ook als dit in eerste instantie onmogelijk lijkt. Sinds juli 2018 ben ik afgestudeerd MSc. Manueel therapeut. Met deze specialisatie op zak hoop ik mensen nog beter te kunnen helpen met als uiteindelijk doel om weer beter te kunnen functioneren in het dagelijkse leven.

Hartelijke groet en tot ziens in de praktijk!

 

Specialisaties van Wouter:

Hoofdpijn
Duizeligheid
Kaakgerelateerde klachten
Nekpijn
Rugpijn
Scoliosegerelateerde klachten
Schouderklachten
Corona revalidatie

BIG-nummer: 09918750404

 

 

Sjaco Jordens

Ik ben Sjaco Jordens. Sinds 1990 ben ik afgestudeerd Fysiotherapeut. Tijdens mijn opleiding fysiotherapie kreeg ik in 1987 de kans om mij te ontwikkelen als aankomend fysiotherapeut in de voetbalsport. Ik deed daar de sportverzorging van de jeugd tot 18 jaar.
Naast fysiotherapeut ben ik ook manueel therapeut. In 2004 heb ik ‘manuele therapie bij kinderen met nekstoornissen’ (HCFS) gevolgd.  (Hoog Cervicale Functie Stoornissen voorheen Kiss-Kidd syndroom). Om een ontwikkelingsachterstand bij baby’s en kinderen op te lossen met een manueel therapeutische handeling is een mooi proces om te volgen bij het kind maar ook bij de ouders!

 

In 2014 ben ik opgeleid als Echografist van het bewegingsapparaat. Dit betekent het maken van echo’s van de anatomie zoals spieren, pezen, slijmbeurs, bloedvaten en zenuwen. Deze kunnen mooi in beeld gebracht worden, waardoor je meer gericht een keuze kunt maken welke therapie er uitgevoerd moet worden. Of zelfs dat er geen fysiotherapie uitgevoerd moet worden maar meteen weer terugverwezen moet worden naar de huisarts of specialist. Echografie is een mooie aanvulling bij ons fysiotherapeutisch onderzoek voor het vaststellen van een diagnose.

Sinds 2015 ben ik werkzaam bij Sonoskills, een organisatie die echografiecursussen verzorgt, als docent Echografie MSU. Het vakgebied echografie is grenzeloos interessant en leerzaam, voor therapeut en patiënt.

In 2016 heb de lessen Radiale Shockwave voor Enraf Nonius opgepakt. Daarnaast zijn de lessen uitgebreid met de Gefocusseerde Shockwave-cursus. Mooi om te merken dat de behaalde resultaten in de praktijk en het lesmateriaal elkaar overlappen.

2017 is het jaar geweest van de Percutane Needle Electrolyse. Dé manier om de herstelprocessen van het lichaam een extra boost te geven! Langdurige peesproblematiek kan ermee worden opgelost. Maar ook spierblessures, zenuwaandoeningen en slijmbeursontstekingen reageren heel goed op deze behandeling. Voordat de electrolyse plaatsvindt, wordt een dry needle naald (onder echobegeleiding) in het te behandelen weefsel geplaatst. Daarna komt wordt er een stroomkring tot stand gebracht. Bij de ingebrachte naald vindt het effect plaats. Door deze behandeling zijn er mooie resultaten bereikt, die eerder niet mogelijk waren voor mij als fysiotherapeut.

Vanaf de zomer 2019 begeleid ik topsporters met hun herstel! Het stimuleren van het herstellend vermogen om weer tot training te komen is inmiddels één van mijn specialiteiten geworden. Werken met topsporters is ook topsport! Het vraagt om de details! Die zijn belangrijk! De druk om die topprestatie te leveren is voor mij een enorme stimulans!

Tot ziens in de praktijk!

 

Margit Verdoold

Per 5 november 2018 is Margit Verdoold in ons team komen werken! Margit heeft veel ervaring met knie- en heup revalidatie. Tevens is zij gespecialiseerd in hardloopanalyse en bekken- en bekkenbodemtherapie.

 

BIG-nummer: 19920841204