Title Image

Opmerkelijk…

Opmerkelijk…

Er komt een vrouw bij de dokter. De dokter adviseert om naar de fysiotherapeut te gaan.

De vrouw antwoordt: “Dat komt goed uit, ik ben bekend bij Jordens Fysio.” Dokter reageert met: “Oh, Jordens Fysio, daar zijn ‘ze’ nogal alternatief.” De vrouw zegt: “Dat kan, maar wél goed”. Opmerkelijke conversatie eigenlijk. Temeer omdat de term alternatief op verschillende manieren kan worden opgevat. Alternatief is innovatief. Innovatief is één van de kernwaarden van het Fysio Medisch Centrum!

Dat betekent dat we inderdaad therapieën en projecten uitvoeren, die waarschijnlijk over 10 jaar normaal worden gevonden, maar nu nog als vreemd worden ervaren. Innovatief met een wetenschappelijke achtergrond. Innovatief met de vormen van fysiotherapie met alle voordelen voor het herstel van klachten. Innovatief in de samenwerking met de verschillende disciplines onder één dak. Innovatief met de aandacht voor de patiënt, waar meer tijd wordt genomen voor een gedegen intake en onderzoek. Innovatief met de onderzoeksmethoden door de korte lijnen. Door het geven van onderwijs in het fysiotherapieveld staan we midden in de nieuwe ontwikkelingen en wetenschap. Allemaal met (kinder)fysiotherapie als basis.

Ook opmerkelijk: op de stelling ‘vanuit de basisverzekering heeft iedereen recht op negen sessies fysiotherapie’, zegt maar liefst 42 procent dat dit waar is. Dat blijkt uit de uitkomsten van de Zorgquiz op de site van AD.nl. Maar dat is niet het geval.

De basisverzekering biedt géén vergoeding voor fysiotherapie voor volwassenen. Laat u niet verrassen en kijk voor de zekerheid eens uw verzekeringspolis na. Ook als u aanvullend verzekerd bent, is het de moeite waard om eens te controleren voor hoeveel behandelingen u verzekerd bent. De algemene tendens is namelijk dat de zorgverzekeraar uw vergoeding afroomt. Zonder dat u daar zelf soms erg in hebt. Onder het mom, ‘ik laat alles hetzelfde als vorig jaar’, kan het wel eens teleurstellend aflopen wanneer u aanspraak wilt maken op uw vergoeding.

Opmerkelijk, we vallen ook buiten de Krimpenerwaard op! Het televisieprogramma ‘Holland van Boven’ heeft afgelopen maand een bezoek gebracht aan de praktijk om opnamen te maken voor het programma van SBS 6. Op 20 en 26 december wordt het item van 2 minuten uitgezonden. Mooi hè?! De laatste column van 2020! Een opmerkelijk bizar jaar ligt bijna achter ons.

Het Jordens Fysio team wenst u een fijne én normale jaarwisseling én een goede start van 2021!