Title Image

Kinderfysiotherapie

Als kinderen een duwtje in de rug nodig hebben

De meeste kinderen ontwikkelen hun motoriek vanzelf, maar sommige kinderen hebben er wat hulp bij nodig. Zij kunnen terecht bij onze kinderfysiotherapeuten.

 

Kinderfysiotherapie is voor alle kinderen tussen de nul en zestien jaar die moeite hebben met bewegen. Denk daarbij aan moeite met schrijven (fijne motoriek), houdingsproblemen of problemen bij het buiten spelen op het schoolplein of sporten. Ook voorkeurshoudingen bij zuigelingen, motorische ontwikkelingsproblemen op jonge leeftijd, ademhalingsproblematiek, afwijkend looppatroon en sportblessures zijn zaken die de kinderfysiotherapeut behandelt.

De behandeling duurt dertig minuten en bestaat vooral uit bewegingstherapie. Door middel van oefeningen verbeteren en ontwikkelen kinderen hun motorische (bewegings) vaardigheden. Natuurlijk gaat dat op een manier die aansluit bij hun belevingswereld, dus met kindvriendelijke, leuke materialen. Om lichamelijke vaardigheden aan te leren, moeten kinderen veel en vaak oefenen. Soms hebben ze daar extra hulp bij nodig, zowel thuis als op school. Daarbij spelen ouders een belangrijke rol.

Direct een afspraak maken? Bel 0180-398929