Title Image

Electrolyse Therapie (PNE)

Dry Needle, maar dan (heel) anders

Electrolyse Therapie (PNE) werkt met een Dry Needle of acupunctuurnaald, maar dat is meteen de enige overeenkomst met acupunctuur. Wij vertellen graag meer over PNE, een behandelmethode voor chronische peesblessures en weefselherstel.

 

Electrolyse Therapie (PNE) of wel Percutane Needle Electrolyse (PNE) is een korte, effectief bewezen behandeling, waarbij er via een acupunctuurnaald kleine stroomschokjes worden gegeven aan de te behandelen pees of spier. Dat klinkt misschien eng of pijnlijk, dat is het niet.

Wat zijn de voordelen?

 

Wij passen deze methode toe omdat het vele voordelen heeft. Zo is de Electrolyse Therapie een lokale behandeling die, met behulp van echografie, direct op het aangetaste weefsel wordt aangebracht. Daardoor zit je altijd op de goede plek. Er is een zeer snelle herstelreactie en de kans op terugval is minimaal. PNE blijkt in sommige situaties ook vele malen effectiever dan traditionelere therapieën, zoals lastertherapie, echografie of shockwave.

Hoeveel behandelingen?

Vaak zijn drie tot vier behandelingen met Electrolyse Therapie voldoende, al kost een chronische peesblessure meer hersteltijd. Een Electrolyse -behandeling gaat altijd in combinatie met een wetenschappelijk onderbouwd oefenprogramma. Dit blijkt een hele krachtige combinatie, waarmee zelfs heel vervelende chronische blessures genezen.

Direct een afspraak maken? Bel 0180-398929