Title Image

Echografie

Uw spieren in beeld met echografie?

U leest het goed. Echografie is niet alleen voor zwangere vrouwen of hartpatiënten. Wij passen deze techniek toe bij onderzoek naar spieren, pezen, slijmbeurzen, zenuwen en gewrichten.

 

Met een echo krijgt de fysiotherapeut letterlijk een beeld van het weefsel rondom een gewricht. Zo kunnen eventuele afwijkingen eenvoudig worden ontdekt. Denk daarbij aan zwellingen, irritatie of een onderbreking. Ook zien we hoe gewrichten, pezen en spieren bewegen en of hierin bepaalde belemmeringen zijn.

Wij gebruiken deze techniek als aanvulling op de intake en het lichamelijke onderzoek, maar ook tijdens de behandeling. We leggen de echografie vast met foto en video, zodat de beelden toegankelijk zijn bij een eventueel vervolgonderzoek. Zo kunnen we de herstelprocessen van aangedane structuren duidelijk waarnemen en volgen en de effecten van de behandeling tussentijds evalueren. Dit is met name voor de beoordeling van de belastbaarheid van spier- en peesweefsel heel zinvol. Met de informatie uit de echo kunnen wij de fysiotherapeutische behandeling en trainingsvorm nóg gerichter maken.

Wie gaan mij behandelen?

Binnen onze praktijk hebben Sjaco Jordens en Tamara Helmond de erkende echografie opleiding van Sonoskills in het AMC te Amsterdam succesvol gevolgd in 2015.

Tamara Helmond

In Jordens Fysio Medisch Centrum

Sjaco Jordens

In Jordens Fysio Medisch Centrum

Direct een afspraak maken? Bel 0180-398929