Title Image

Dry Needling

Pakt de triggerpoints aan

Het klinkt een beetje eng… Dat iemand met een naald in je spier prikt. Dat is het niet. Sterker nog: het zorgt ervoor dat de spier langdurig ontspant.

 

Dry Needling wordt in Canada al jaren toegepast in de fysiotherapie en is nu ook in Nederland omarmd. Met een speciale techniek wordt de triggerpoint van een spier aangeprikt en zo kortdurend geprikkeld. Het inbrengen van het naaldje voelt u in principe niet. Als het juiste triggerpoint wordt geprikt, spant de spier zich kort aan. Dit kan voelen als kramp. Kort erna ontspant de spier.

Aanspannen en ontspannen

 

Dat is exact het doel van Dry Needling. Deze techniek verhelpt knopen (triggerpoints) in je spier. Een triggerpoint veroorzaakt naast lokale drukpijn vaak ook elders in het lichaam klachten. Het uit zich in pijn of stijfheid van een spier, bewegingsbeperking, verminderde kracht en soms ook tintelingen in arm of been, hoofdpijn en duizeligheid. Het kan ontstaan door een verkeerde beweging, maar ook door een verkeerde houding of stress.

Dry Needling en echografie

Dry Needling wordt door meerdere collega’s bij Jordens Fysio gedaan. Tamara en Sjaco doen de dry needling vanuit Fysio Wise  ook regelmatig onder echografische begeleiding. Na de behandeling krijgt u oefeningen en gerichte adviezen mee om de verbeterde situatie bij te kunnen houden.

Direct een afspraak maken? Bel 0180-398929