Title Image

COPD

Blijf in beweging

COPD is een verzamelnaam voor chronische bronchitis en longemfyseem. Door deze aandoening is ademen lastig, waardoor de longen en luchtwegen niet meer naar behoren werken. Het is nog niet te genezen, maar met de juiste behandeling en leefstijl is er goed mee te leven. Blijven bewegen is het allerbelangrijkst. Zo houdt u uw conditie op peil en voorkomt u verergering van de klachten. Het beweegprogramma van Jordens Fysio Medisch Centrum helpt u daarbij.

Individueel of in groepsverband?

 

Na een intake met bijbehorende onderzoeken kunt u deelnemen aan dit programma. Onder begeleiding van een fysiotherapeut volgt u een op uw situatie afgestemd trainingsprogramma waarmee u uw conditie verbetert. U zult merken dat naarmate uw conditie verbetert, de benauwdheid afneemt. In het begin oefent u individueel, later indien mogelijk in groepsverband.

Bewegen en oefeningen

Durft u zich vanwege de benauwdheid niet goed in te spannen? De fysiotherapeut helpt. Hij of zij legt uit wat u wel of niet kunt doen en leert u ondersteunende ademhalingsoefeningen.

 

De oefeningen vinden plaats in de oefenzaal van Jordens Fysio Medisch Centrum. De apparaten in deze zaal zijn geschikt voor de EN-Track chipcardlezer. Met deze chipcard kan een individueel oefenprogramma worden samengesteld. Tussentijds en op het einde van het oefentraject kunnen testen herhaald worden, zodat er een duidelijk beeld ontstaat over de verbetering van de conditie.

Direct een afspraak maken? Bel 0180-398929