Title Image

Lekker in je vel met Cool

Lekker in je vel met Cool

Afvallen en op gewicht blijven is niet makkelijk. Er is overal eten om ons heen. Door technologie hoeven we niet veel te bewegen, maar ook komt er veel informatie op ons af en we willen veel, dat geeft stress in ons brein. Bij stress en vermoeidheid is het lastig om goede keuzes te maken. Een simpel afslank plannetje gaat dus niet helpen. Wil je weer controle krijgen over je gewoontes, dan moet je leren hoe je lichaam en je brein werken. Je hebt gewoontes nodig die bij jou passen en die je steeds makkelijker volhoudt. Dit gaan we samen opbouwen in het programma COOL, coaching op leefstijl. Het is een gli een gecombineerde leefstijlinterventie. Je krijgt een groepsprogramma met ondersteuning van je eigen leefstijlcoach. Jij hebt de regie, maar we doen het samen. Elke maand kom je een stapje dichter bij het leven dat jij graag wilt. Kun jij je voorstellen dat je weer lekker in je vel zit,  energie hebt voor jouw dagelijkse bezigheden, maar ook dat je bent afgevallen en weer plezier hebt om te bewegen? Hoe fantastisch zou het zijn als je een gezonde leefstijl blijvend in jouw leven kunt integreren? Is dit wat je wil, doe dan mee met COOL. 

Voor wie 

 • 18 jaar en ouder met ernstig overgewicht ( BMI hoger dan 30)   
 • 18 jaar en ouder met overgewicht (BMI tussen 25 en 30) en daarnaast een verhoogd risico op diabetes of hart en vaatziekten. 
 • Doorverwijzing huisarts nodig en motivatie om 2 jaar te voltooien. 

Door wie 

Het programma wordt verzorgd door Marieke van der Maas, leefstijlcoach en aangesloten bij de BLCN, bevoegd om COOL te geven. Daarnaast verzorgt zij 1x per maand op vrijdagavond van 19.00 tot 21.00 uur, een les slow down, ontspanningsoefeningen om je weekend rustig te beginnen. € 12,50 per keer, bij Jordens Fysio medisch Centrum. 

Voor info of aanmelden info@praktijkdelotus.nl of 06-12951949 

Hoe, wat, waar en wanneer 

Het programma is opgenomen in de basisverzekering. Informeer naar de vergoeding bij uw zorgverzekering. Het duurt 2 jaar en bestaat uit: 

 • Intake 
 • 8 groepsbijeenkomsten per jaar van 1,5 uur 
 • Minimaal 2 individuele gesprekken per jaar 
 • Evaluatie 

In overleg op maandagavond/ woensdagmiddag/avond/zaterdagmorgen bij Jordens in Krimpen a/d Lek. 

Basisprogramma  

 1. Kleine aanpassingen, groot effect 
 2. Kom in beweging 
 3. Lekker eten geeft structuur 
 4. Slapen en ontspannen 
 5. Gezond leven is plannen 
 6. Hoe maak ik mijn acties tot een succes 
 7. Hoe gezond is jouw weekend? 
 8. Hoe blijf ik in beweging? 

Onderhoudsprogramma 

 1. Wat is je doel? 
 2. Beweging, waar zit je kans? 
 3. Voeding 
 4. Energiehuishouding 
 5. Timemanagement 
 6. Succesvolle verandering 
 7. Informatie overload 
 8. Op eigen voet verder.