Title Image

NELvember

NELvember

Column van Sjaco Jordens in Het Kontakt van 14-11-2017

Nel van Holst, wie kent haar niet?! Jarenlang was zij het vaste trouwe gezicht van Zwembad ‘de Woelwater’. De grote trekpleister van Krimpen aan de Lek. Veel kinderen kregen daar zwemles en veel ouders hebben daar uurtjes langs het zwembad in de warmte doorgebracht. Waaronder ook ik zelf. Dus toen Nel in de praktijk kwam werken was er meteen een klik. Op een dag vertelde Nel dat ze steeds minder kracht kreeg in haar handen, wat natuurlijk niet zo ‘handig’ was met haar werkzaamheden.

Nel kwam al snel met haar eigen vermoeden dat het weleens ALS kon zijn. Maar goed, Nel kan vaker wat doemdenken, dus mijn advies was eerst maar eens de onderzoeken in het ziekenhuis af te wachten.

Deze zomer werd helaas het vermoeden van Nel bevestigd. Het verschrikkelijke nieuws dat zij ALS heeft, is een ontzettende klap voor iedereen in haar omgeving, maar ook binnen het team van Jordens Fysio Medisch Centrum!

Nel’s familie besloot iets geweldigs te doen. Namelijk geld inzamelen voor Stichting ALS Nederland door met 6 man deel te nemen aan de Tour du ALS op 31 mei 2018!

Zij hebben zich ingeschreven als “TEAM NEL” (Team Nel Tour du ALS) en hopen met hun deelname een (verplichte) donatie van €9000,- te kunnen doen aan Stichting ALS Nederland.

De zus van Nel kwam wanhopig met de collecte box de praktijk binnen. Na 3 weken actie was de collecte box nog helemaal leeg!

Omdat wij Nel en haar familie in deze situatie een ontzettend warm hart toedragen hebben wij als collega’s besloten om dit initiatief te steunen. Deze maand zamelen we geld in voor TEAM NEL. Het is bij ons deze maand geen NOvember…maar NELvember!

Deze maand zullen onze therapeuten een behandeling belangeloos uitvoeren en de inkomsten hiervan doneren aan TEAM NEL. En we hebben nog wat acties verzonnen zodat wij hopen dat u natuurlijk ook wilt meedoen. Bij de balie kunt u een donatie doen in de daarvoor bestemde collecte box. U mag dan gelijk een envelop trekken waarmee u misschien wel een leuke prijs wint! Enkele prijzen zijn aangeboden door de winkeliers in het dorp! Geweldig! Als u meer dan 5 euro doneert, maakt u kans op één van de drie ontspanningsmassages!

Wilt u na het lezen van deze column een donatie overmaken, dan kan dat ook op rekeningnummer: Jordens Fysio en Manuele Therapie, NL08INGB0004497087, o.v.v. Team Nel.