Title Image

Negatieve Druk geeft Positief Resultaat

Negatieve Druk geeft Positief Resultaat

Al een aantal maanden is er een nieuwe aanwinst in het Fysio Medisch Centrum te aanschouwen: de Lympha Touch. Een kleine vacuümtrekker die ook wel vergeleken wordt met Cupping. (Cupping zijn cups van glas of plastic die vacuümgetrokken worden op de huid. Er komt een sterke doorbloeding op gang. Meestal kun je precies zien dat iemand met Cupping behandeld is. Juist door de blauwe, paarse ronde plekken.)

Met de Lympha Touch proberen we deze blauwe plekken te voorkomen zodat er geen schade aan het weefsel wordt toegebracht. Het is een medisch apparaat, die werkt met negatieve druk die precies op het gevoel van de patiënt kan worden ingesteld. Het kan pulserend werken of met een vibratie. Op echobeelden hebben wij de werking goed kunnen waarnemen! Dat is ook de reden dat wij ook zijn begonnen met het behandelen met de Lympha Touch.

Een delegatie uit Finland heeft instructies gegeven hoe te behandelen met de Lympha Touch. En de resultaten mogen er zijn!

Zoals de naam al verraadt: de eerste werkingen zijn bewezen met de behandeling van lymfe-oedeem. Irene van Beek, lymfe-oedeem fysiotherapeut, is bekend met het protocol voor verschillende behandeling van lymfe-oedeem. Zij wil graag de oedeem behandeling een extra dimensie geven met een evidenced based tool. Op basis van geprogrammeerde behandelprogramma’s geeft zij haar lymfe-oedeembehandeling een extra impuls!

We behandelen ook veel patienten na een operatie. De eerste week na de operatie is juist een week waar veel winst te behalen valt.  Wij willen een optimale stap maken richting het actieve revalidatieproces. Het snel verminderen van zwelling na een operatie zorgt voor een snelle pijnvermindering en verbetering van functie waardoor u sneller op de been bent voor het starten van de oefentherapie.

Wij staan elke week aan de behandeltafel met (top)sporters. Wij willen het beste voor de atleet. Niet alleen wijzelf maar ook de (top)sporter stelt de hoogste eisen aan de therapie. Het herstelproces moet altijd beter, sneller! Werkt de behandeling niet, dan word je als therapeut afgeschreven.

Met de Lympha Touch hebben we een troef in handen! Knietje gekregen in je bovenbeen? De Lympha Touch reduceert de zwelling en bloeding meteen. Enkel- of kniebanden verrekt? Ook hierbij verkorten we de hersteltijd door de snelle afname van zwelling en de toegenomen beweeglijkheid!

We merken het elke dag: de negatieve druk wekt een positief effect op. Mooi he?!