Title Image

Meer dan fysiotherapie!

Meer dan fysiotherapie!

Column van Sjaco Jordens in Het Kontakt van 20-11-2018

Afgelopen maand oktober kwam de Zaak en Zo uit. Het artikel over het Fysio Medisch Centrum lag lang en breed op de tafel. Een patiënt liep net de wachtruimte in en zag de pagina met de logo’s van alle specialisten die in de Centrum werkzaam zijn. “Zo dat is gevarieerd! Ik dacht dat hier alleen fysiotherapie gedaan werd.” En zo is het maar net. Voor de start van het centrum in 2009 moest ik, als inwoner van dit dorp, altijd het dorp uit voor gespecialiseerde zorg. Dat is inmiddels veranderd. In de afgelopen 10 jaar is de praktijk in Krimpen aan de Lek uitgegroeid tot een bijzonder behandelcentrum. Juist door de aanwezigheid van de verschillende disciplines onder één dak. Wanneer u binnen komt met een gezondheidsprobleem wordt er vanuit verschillende invalshoeken naar het probleem gekeken. Ook overleggen we met elkaar met welke therapie of therapieën u het meest geholpen bent. Die bundeling van krachten en kennis is voor u heel fijn maar ook voor ons als behandelend therapeut is het een verrijking van kennis.

Voor elk daarvan hebben we vakmensen beschikbaar die hier met hun eigen onderneming als het ware ‘inwonen’ en volledig voldoen aan de hoge eisen die u mag verwachten als u het centrum bezoekt. Ik ben heel trots op deze mensen die uitblinken in expertise en betrokkenheid, en zich wekelijks inzetten om dit Fysio Medisch Centrum te maken wat het nu is.

Wat hebben we nog meer in huis?

Daar gaan we: Verloskundigenpraktijk IJssel en Lek, Logopedie Krimpenerwaard, Bernt Hellmann: psycholoog GGZ en runningtherapeut, Elise van den Heuvel van Diëtistenpraktijk HRC, Remco Visser: podoloog, Hanneke van Bergen van der Grijp met haar praktijk Olli4all: kindertherapie en systemische coaching, Ischa Gijzel is met haar praktijk ‘Raak met Smaak’ en Lotte Bos met haar praktijk: orthomoleculaire therapie, Annemiek Deckers: osteopathie Krimpenerwaard, Joke Doornbos: overgangsdeskundige, Sarah Benschop: ergotherapie en Anja Fibbe en Floor Elsdijk: acupunctuur. Daarnaast zijn er inmiddels ook collega’s actief in onze leszaal: Sandra Eikelenboom en Miranda Troost: pilates en Toiny von Fischer Weikersthal: yoga.

Door het jaar heen zijn er voorlichtingsavonden met een speciaal onderwerp. Er worden ook thema’s besproken met verschillende disciplines tegelijkertijd, omdat de kennis elkaar overlapt én aanvult. Als u vragen heeft, of u wilt aanvullende informatie, wordt u die avond op een laagdrempelige en informele wijze geïnformeerd over de mogelijkheden.

Het Fysio Medisch Centrum is méér dan fysiotherapie! Mooi hè?!