Title Image

McD

McD

Op mijn zestiende logeerde ik bij mijn neef in Breda en haalde hij, omdat er ’s avonds niemand thuis was, twee Big Macs. De Big Mac zat verpakt in een schuimachtig doosje om het afkoelen te voorkomen. Het was een dubbele hamburger!

Hoe eet je zo’n ding zonder te morsen?! Het was een belevenis om niet te vergeten, dat merkt u al want anders had ik dit niet meer herinnerd. Later in de studietijd fysiotherapie werkte ik bij Mc Donalds. Ik werd ingewerkt op de Oosterhof.

Met de McDonalds eigenaar van de Zwartjanstraat openden wij met elkaar voor het eerst het nieuwe restaurant. We kregen bonus op dagen dat we letterlijk uitverkocht waren. Ik kreeg les in het Hamburgercollege op de Hoogstraat. Serieus les in hoe een hamburger wordt gemaakt tot les in hoe om te gaan met de producten. Tijdens mijn studietijd herkende men mij met mijn rode rugzak met de goudgele M. Ik had al gauw mijn favoriet: de bananenmilkshake!

In de loop der tijd kwam ik er minder, tot de kinderen er ook heen wilden. Dan werd er vaker een bezoekje gepland voor kindermenu. Wanneer ik nu, dertig jaar later, vanuit de praktijk uit Krimpen aan de Lek naar Alphen aan den Rijn rijd, kom ik langs minimaal 4 wegrestaurants. En het worden er misschien wel vijf, want op dit moment is er een discussie over een mogelijke vestiging bij de rotonde bij Krimpen aan de Lek. Een deel van het gemeentebestuur is heel enthousiast lees ik in de krant. Maar de projectontwikkelaar zal ook heel blij zijn!

Er zijn veel voorstanders want je hoeft niet meer de brug over voor een Happy Meal! En er zijn ook veel tegenstanders. En ik, als zorgprofessional in de gezondheidszorg, houd ik mijn hart vast! Ook al wordt de Happy Meal tegenwoordig ook met trostomaatjes gekozen. (Dus het is heel gezond). Alle kinderen die op de fiets tussen de middag langsgaan en hun broodpakketje hebben gevoerd aan de eendjes, bestellen niet alleen gezonde producten die worden aangeboden. In Het Kontakt van vorige week, staat een advertentie in de zorgspecial. We hebben het onder andere over het bewegen van kinderen met Powerkids en Powerteens om kinderen fit te krijgen en te laten afvallen. Zo’n restaurant helpt hier niet aan mee. Ik wens de mensen die de beslissing nemen veel wijsheid toe.