Title Image

Krimpenerwaard Actief!

Krimpenerwaard Actief!

De zomervakantie is weer voorbij en inmiddels is alles weer in volle gang. In juli schreef ik een column over de ‘zitdemie’ waar wij inmiddels ook in zitten. Als voorzet gaf ik een aantal voorbeelden hoe de school de kinderen zou kunnen stimuleren om meer te bewegen. Doordeweeks zijn kinderen veel op school dus dat leek mij wel een mogelijkheid. Ik kreeg een reactie van een lezer. Waarom wordt dit, alweer, bij de scholen neergelegd? En waarom worden ouders niet gewezen op hun verantwoordelijkheid? Ouders brengen hun kind met de auto toch maar al te graag naar school?

Daar zit natuurlijk wel iets in. Kinderen bootsen het gedrag van ouders na en ouders kunnen hun eigen kinderen stimuleren door erop uit te gaan, samen te sporten of door middel van een sportvereniging. Toch blijkt dat laatste niet altijd eenvoudig te zijn door simpelweg de kosten die het sporten met zich meebrengt. Denk aan aanschaf van sportkleding en lidmaatschapskosten.

De gemeente heeft deze struikelblokken ook gesignaleerd en er zijn initiatieven gestart, om sporten voor iedereen toegankelijk te maken. Wellicht is niet iedereen hiervan op de hoogte.

Zo is er het Team Sportservice Zuid-Holland. Zij organiseren wekelijks vele projecten en activiteiten voor alle inwoners van jong tot oud, in samenwerking met hun maatschappelijke partners. Meer informatie: www.krimpenerwaardactief.nl

Jordens Fysio is één van die partners. Wij organiseren Powerkids. Gezonder eten, leven en bewegen op een speelse en leuke manier. Wij proberen kinderen in de leeftijd van 8 tot en met 14 jaar te helpen fitter te worden en aan een gezonde actieve levensstijl te krijgen. Kinderen komen 2x per week één uur sporten onder leiding van een (kinder) fysiotherapeut. Op dinsdag trainen de kinderen van 17 tot 18 uur in sporthal De Walvis in Krimpen aan de Lek en op vrijdag van 16 tot 17 uur op het voetbalveld van voetbalvereniging Dilettant. Ook worden de kinderen eventueel begeleid door een diëtiste.

Het is maar één van de vele activiteiten dus het is de moeite waard de site eens te bezoeken. Natuurlijk gaat de gemeente niet voorbij aan de financiële situatie van vele inwoners. Heeft een gezin niet de financiële ruimte om kinderen te laten sporten bij een vereniging dan kan er een aanvraag gedaan worden bij een jeugdfonds voor sport en cultuur. Zij helpen en betalen de contributie. Meer informatie:

https://jeugdfondssportencultuur.nl/wp-content/uploads/Krimpenerwaard-intermediairlijst.pdf

https://jeugdfondssportencultuur.nl/voor-wie/voor-ouders