Logo Jordens Fysio Medisch Centrum

Vragenlijst aan Sjaco Jordens

Vertel eens iets over jezelf

Mijn naam is Sjaco Jordens.  Op 1 september 2009 heb ik mijn nieuwe Fysio en Manuele Therapie Praktijk geopend in Krimpen aan de Lek aan de Marijke Staete 6.
(Dat is het in het nieuwe gebouw Marijke Staete aan de Hoofdstraat waar ook het kinderdagverblijf gevestigd is.) Ik ben al 23 jaar werkzaam als Fysio en Manueel Therapeut, eerst in dienst bij een Fysio Therapie Praktijk en later 10 jaar als Maatschapslid. Nu is mijn wens om een eigen praktijk te beginnen uitgekomen en na een half jaar denken, praten en werken is het resultaat zichtbaar aan de Marijke Staete.
Mijn praktijk bestaat uit twee grote wachtkamers met een leestafel, vijf mooie ruime behandelkamers, een flinke oefenzaal, een keuken, een wasruimte, en twee toiletten. De sfeer is warm en persoonlijk geworden, want u moet naast het herstellen van uw klacht met plezier naar de Fysiotherapeut gaan!

Mijn specialiteiten zijn:

-Fysio Therapie
-Manuele Therapie
-Medische Trainings Therapie
-Kiss Kidd Kliniek Krimpenerwaard (behandeling van “huil”baby’s)


Ik doe individuele behandelingen die vergoed worden door de ziektekosten verzekering. Een bezoek aan de Fysio en Manueel Therapeut is vrij toegankelijk. U hoeft dus niet meer langs de huisarts voor een verwijsbrief.
Vanuit de praktijk worden ook lezingen en voorlichtingsavonden georganiseerd.
Er is een directe samenwerking met meerdere disciplines:
De verloskundigenpraktijk Lek en IJssel, Logopedie Praktijk Nederlek, een podoloog, een psycholoog en een ergo therapeute zijn inmiddels in de praktijk gekomen.

Waardoor ontstond je interesse voor het Kiss syndroom?

Ik was net 1 a 2 jaar Fysiotherapeut en was in Den Haag op het groot Fysio Congres aanwezig bij een voordracht van een collega Manueel Therapeute. Zij was Manueel Therapeut en hield een pleidooi voor Henk Mohr, die trachtte het Kiss Kidd syndroom te introduceren in Nederland. Daarbij ondervond hij de nodige weerstand bij de collega’s en werd hij voor ‘gek’ verklaard. De vrouw was zeer hartstochtelijk aan het vertellen wat een huilbaby was en vertelde dat de therapie van Henk Mohr zeer goed werkte. Het verhaal maakte veel indruk. En ondanks dat ik eerst nog in Militaire dienst moest en de opleiding voor Manuele Therapie moest beginnen wist ik diep van binnen dat ik dit ging doen in de toekomst!

Hoe is je klassenobservatie tot stand gekomen?

Ik zat op de kraamvisite van mijn buurvrouw die kleuterjuf was/is op de Johannes Calvijn school. Ik vertelde van mijn specialisatie t.a.v. het Kiss Syndroom. Daarop vroegen de verse ouders om een keer naar hun zoontje van 4 jaar, mijn buurjongetje, te kijken. Hij was heel stil, niet aanwezig, duimde of had een speen in. Hij sprak 2 woorden zinnen en was slecht verstaanbaar en was motorisch slap en onhandig en nog niet zindelijk. Ik keek hem na en heb hem behandeld. Na de eerste behandeling kon hij binnen 2 weken normale zinnen maken! Zijn motoriek maakte duidelijke sprongen vooruit en op school was de lerares ook enthousiast. Daarnaast was hij voor het eerst in zijn leven volwaardig in het grote gezin aanwezig! De kleuterjuf realiseerde dat zij genoeg voorbeelden in haar klas en op school had lopen. Zij heeft dit toen in school ingebracht en na intern overleg ben ik toen gebeld om een keer langs te komen om eens door de klassen te lopen. Ik ben toen langs geweest en diverse kinderen bekeken samen met een docente erbij in de lerarenkamer. Daarna is er met de ouders overleg geweest met mijn bevindingen. De ouders hebben daarna gebeld voor een behandeling. De resultaten waren verbluffend! Bij de ouders, leerkrachten en ook zelfs bij mijzelf. Ik ben daarna nog een of twee keer op de Johannes Calvijn School geweest en een keer op de Admiraal de Ruyter School. Een hoop kinderen zijn geholpen!

Is een behandeling van het Kiss Kidd syndroom gevaarlijk?

Nee, een behandeling, gegeven door een geregistreerde Manueel Therapeut, levert geen enkele complicatie op. In 2011 bijvoorbeeld zijn er ruim 8000 kinderen behandeld in Nederland. In totaal 26.000 behandelingen! En in geen enkele behandeling is er een complicatie opgetreden.

 

Logo Jordens Fysio

Marijke Staete 6
2931 WB Krimpen a/d Lek
0180-398929

Copyright Jordens Fysio Medisch Centrum - Privacy Policy
Ontwikkeld door Suusdesign