Title Image

Kind en Jeugd team

Zorgen om uw zoon of dochter. Wat nu?

Als je een normaal leven leidt, heb je soms duizend zorgen. Maar als je kind ziek is heb je maar één zorg. En dat is dat je kind goed geholpen wordt (en beter wordt). Ouders met een kind dat fysiek en mentaal/emotioneel problemen vertoont, voelen zich binnen de zorg vaak van het kastje naar de muur gestuurd. Ze moeten veelal flink wat verschillende bezoeken afleggen, voor ze enigszins een beeld hebben van hun situatie en hun mogelijke oplossingen. Dit kan een stuk eenvoudiger! Het Kind en jeugd Team organiseert daarom 4 keer per jaar een Kindercarrousel.

Na aanmelding krijgt u een vragenlijst toegestuurd. De gehele middag staat het team klaar om de kinderen te onderzoeken en vragen van ouders te beantwoorden. Het aantal afspraken bij de ingedeelde disciplines zijn voor deze dag, naar aanleiding van de vragenlijst, geheel afgestemd op uw zoon of dochter. U kunt ook uw wens uitspreken welke disciplines u wilt zien tijdens het Kindercarrousel. Bij het Kindercarrousel zijn de intake en de diverse screenings achterelkaar gepland en ze vinden allemaal plaats in het Fysio Medisch Centrum.

Sjaco Jordens

Fysio en (Kinder) Manueel Therapeut

HCFS (voorheen omscheven als Kiss) is kort beschreven: Een stoornis in de eerste twee nekwervels. Blokkades in dit gebied geven bij kinderen en volwassenen steeds meer problemen. Deze problemen zijn de basis (ook bij baby’s) voor beperkingen in de gewrichtsfuncties, houdingsafwijkingen, en psycho-emotionele stoornissen. Het op tijd behandelen, het liefst zo jong mogelijk, en anders voor het zesde jaar, voorkomt later veel lichamelijke en psychische klachten. Ook door een fysisch trauma (een slechte koprol, harde stoot op het hoofd, enz.) kan je dezelfde klachten vertonen als bij een baby met een nekfunktiestoornis.

Voor wie?

Voor kinderen die bang zijn in nieuwe situaties vanwege de onzekerheid, onhandig in bewegingen zijn. Maar ook voor kinderen met gehoorproblemen, door slechte ruimtelijke oriëntatie. Wanneer de kleine dagelijkse bezigheden niet goed lukken en wanneer een kind gefrustreerd en dan agressief wordt. Een van de snellere effecten van de Manuele Therapie van de wervelkolom is het feit dat het kind een beter evenwicht krijgt en zich beter gaat bewegen in spel en sport.

Kinderfysiotherapeut

De kinderfysiotherapeute maakt gebruik van een behandelruimte speciaal ingericht voor kinderen van 0 tot 16 jaar. Zij observeert, onderzoekt, behandelt en geeft voorlichting en advies. Zij werkt volgens een behandelplan en indien nodig, in overleg, met andere disciplines zoals huisarts, jeugdarts, specialist, logopedist, ergotherapeut, orthopedagoog, kindertherapeut en podotherapeut.

Voor wie?
Voor alle kinderen tussen de 0 en 16 jaar die moeite hebben met bewegen, zoals fijne motoriek (schrijven) en houdingsproblemen. Ook voor ademhalingsproblematiek, afwijkend looppatroon en sportblessures.

Annemiek van Vugt

Osteopaat D.O.

Osteopathie voor baby’s en kinderen tot 18 jaar

Hoe klein een mensje ook mag zijn, het zal niet altijd zonder klachten zijn. Door de positie in de baarmoeder, tijdens de geboorte of in het jonge leven kunnen er problemen in het lichaam ontstaan. Denk hierbij ook aan vallen met het hoofd tegen een muur of tafel, met de fiets, tijdens een autorit of uit een boom.

Het behandelen van de baby gebeurt op de behandeltafel, op schoot van de vader of moeder, in de armen van de Osteopaat; net waar we de baby het fijnst kunnen behandelen. Via zachte technieken worden de organen, de wervelkolom en de schedel behandeld.
Vanaf het moment dat kinderen wat ouder worden en makkelijker op de behandelbank kunnen liggen worden zij doorgaans, net als volwassenen, op de behandeltafel behandeld. Er wordt voor sommige technieken en alternatief gekozen, zodat de behandeling bij de belastbaarheid van het lichaam aansluit.

 

Voor wie?
Denk hierbij aan een asymmetrisch hoofdje, een voorkeurshouding, overstrekken, reflux, huilbaby, motoriek stoornissen, darm (verterings)problemen, gedragsstoornissen, oorproblemen, evenwichtsstoornissen, hoofdpijn, nek/rugpijn en concentratieproblemen zijn een aantal van de klachten waarvoor u terecht kunt bij een Osteopaat.HCFS (voorheen omscheven als Kiss) is kort beschreven: Een stoornis in de eerste twee nekwervels. Blokkades in dit gebied geven bij kinderen en volwassenen steeds meer problemen. Deze problemen zijn de basis (ook bij baby’s) voor beperkingen in de gewrichtsfuncties, houdingsafwijkingen, en psycho-emotionele stoornissen. Het op tijd behandelen, het liefst zo jong mogelijk, en anders voor het zesde jaar, voorkomt later veel lichamelijke en psychische klachten. Ook door een fysisch trauma (een slechte koprol, harde stoot op het hoofd, enz.) kan je dezelfde klachten vertonen als bij een baby met een nekfunktiestoornis.

 

Voor wie?
Voor kinderen die bang zijn in nieuwe situaties vanwege de onzekerheid, onhandig in bewegingen zijn. Maar ook voor kinderen met gehoorproblemen, door slechte ruimtelijke oriëntatie. Wanneer de kleine dagelijkse bezigheden niet goed lukken en wanneer een kind gefrustreerd en dan agressief wordt. Een van de snellere effecten van de Manuele Therapie van de wervelkolom is het feit dat het kind een beter evenwicht krijgt en zich beter gaat bewegen in spel en sport.

Suzanne Hoogendoorn

Logopedist

Suzanne is Logopediste, zij besteedt veel aandacht aan het kind als individuele persoonlijkheid en ieder behandelplan wordt op maat gemaakt. Belangrijk is het zelfvertrouwen te vergroten, met plezier leren/oefenen en een veilig gevoel geven aan kinderen.

Suzanne wordt waar genomen door haar collega Logopediste Liselore Mesker.

Voor wie?

Kinderen met articulatie – uitspraak problemen, met een achterstand in de taalontwikkeling, achterstand in de zinsbouw, taalbegrip en woordenschat, met de auditieve vaardigheden, auditieve voorwaarden voor groep 3 kinderen met mondmotoriek problemen (open mondgedrag, slissen, problemen met eten en drinken). Kinderen met stemproblemen, hese stemmen, met lees en spellingsproblemen en voor kinderen met problemen in vloeiend spreken (o.a. stotteren).

Laura Lando da Costa

Diëtist

Laura heeft altijd al een passie voor de gezonde leefstijl gehad, ze is een diëtist en coach waarbij ‘positiviteit, energie en balans’ centraal staat. Met haar enthousiasme gaat ze samen met jou aan de slag om jouw doel te bereiken.
Als diëtist draagt Laura bij aan de medische behandeling door de voedings- en bewegingsgewoonten te analyseren en adviezen te geven rond de voeding en verschillende diëten. Haar holistische werkwijze is individueel gericht en houdt rekening met bereidingsmogelijkheden, praktische hoeveelheden, beperkingen, psychosociale-en sensorische factoren.

Hanneke van Bergen van der Grijp

Kindertherapeut

Hanneke werkt vanuit de visie dat alles met elkaar samenhangt, een kind bestaat niet op zichzelf maar is nauw verbonden met ouders, broertjes en zusjes en andere mensen in de omgeving. Hierop biedt Hanneke begeleiding voor het kind en advies voor ouders bij opvoedingsvraagstukken.

Voor wie?
Voor een kind dat niet lekker in zijn /haar vel zit of met tegenzin naar school gaat. Zich niet goed kan concentreren. Druk gedrag vertoont of last heeft van faalangst. Een negatief zelfbeeld heeft of weinig vertrouwen.

Heeft u vragen over het Kind en Jeugd Team? Bel 0180-398929