Logo Jordens Fysio Medisch Centrum

Kind en Jeugd Team

Kind en Jeugd Team

Het Kind en Jeugd Team bestaat uit:

Kinderfysiotherapie, Logopedie, Kinder Manueel Therapie, Osteopathie, Kindertherapie en Diëtiste.
Graag willen wij per discipline kort uitleggen wat wij voor kinderen zouden kunnen betekenen.

 

  
 
Sjaco Jordens

Sjaco Jordens
Fysio en (Kinder) Manueel Therapeut
 
HCFS (voorheen omscheven als Kiss) is kort beschreven: Een stoornis in de eerste twee nekwervels. Blokkades in dit gebied geven bij kinderen en volwassenen steeds meer problemen. Deze problemen zijn de basis (ook bij baby's) voor beperkingen in de gewrichtsfuncties, houdingsafwijkingen, en psycho-emotionele stoornissen. Het op tijd behandelen, het liefst zo jong mogelijk, en anders voor het zesde jaar, voorkomt later veel lichamelijke en psychische klachten. Ook door een fysisch trauma (een slechte koprol, harde stoot op het hoofd, enz.) kan je dezelfde klachten vertonen als bij een baby met een nekfunktiestoornis.
 


Voor wie?
 
Voor kinderen die bang zijn in nieuwe situaties vanwege de onzekerheid, onhandig in bewegingen zijn. Maar ook voor kinderen met gehoorproblemen, door slechte ruimtelijke oriëntatie. Wanneer de kleine dagelijkse bezigheden niet goed lukken en wanneer een kind gefrustreerd en dan agressief wordt. Een van de snellere effecten van de Manuele Therapie van de wervelkolom is het feit dat het kind een beter evenwicht krijgt en zich beter gaat bewegen in spel en sport.
 
 
 
Kinderfysiotherapie 
Sonja Ringeling

Kinderfysiotherapeut Sonja Ringeling
 
Sonja maakt gebruik van een behandelruimte speciaal ingericht voor kinderen van 0 tot 16 jaar. Zij observeert, onderzoekt, behandelt en geeft voorlichting en advies. Zij werkt volgens een behandelplan en indien nodig, in overleg, met andere disciplines zoals huisarts, jeugdarts, specialist, logopedist, ergotherapeut, orthopedagoog, kindertherapeut en podotherapeut.
 
Voor wie?
 
Voor alle kinderen tussen de 0 en 16 jaar die moeite hebben met bewegen, zoals fijne motoriek (schrijven) en houdingsproblemen. Ook voor ademhalingsproblematiek, afwijkend looppatroon en sportblessures.
 
 
Osteopathie voor baby's en kinderen tot 18 jaar

Annemiek Deckers

Osteopaat D.O. Annemiek Deckers
 
 
Hoe klein een mensje ook mag zijn, het zal niet altijd zonder klachten zijn.  
Door de positie in de baarmoeder, tijdens de geboorte of in het jonge leven kunnen er problemen in het lichaam ontstaan. Denk hierbij ook aan vallen met het hoofd tegen een muur of tafel, met de fiets, tijdens een autorit of uit een boom.
 
Het behandelen van de baby gebeurt op de behandeltafel, op schoot van de vader of moeder, in de armen van de Osteopaat; net waar we de baby het fijnst kunnen behandelen. Via zachte technieken worden de organen, de wervelkolom en de schedel behandeld.
Vanaf het moment dat kinderen wat ouder worden en makkelijker op de behandelbank kunnen liggen worden zij doorgaans, net als volwassenen, op de behandeltafel behandeld. Er wordt voor sommige technieken en alternatief gekozen, zodat de behandeling bij de belastbaarheid van het lichaam aansluit. 


Voor wie?
 
Denk hierbij aan een asymmetrisch hoofdje, een voorkeurshouding, overstrekken, reflux, huilbaby, motoriek stoornissen, darm (verterings)problemen, gedragsstoornissen, oorproblemen, evenwichtsstoornissen, hoofdpijn, nek/rugpijn en concentratieproblemen zijn een aantal van de klachten waarvoor u terecht kunt bij een Osteopaat.


 

Logopedie 

Logopedist Suzanne Hogendoorn
 
Suzanne is Logopediste, zij besteedt veel aandacht aan het kind als individuele persoonlijkheid en ieder behandelplan wordt op maat gemaakt. Belangrijk is het zelfvertrouwen te vergroten, met plezier leren/oefenen en een veilig gevoel geven aan kinderen.
 
Voor wie?
 
Kinderen met articulatie - uitspraak problemen, met een achterstand in de taalontwikkeling, achterstand in de zinsbouw, taalbegrip en woordenschat, met de auditieve vaardigheden, auditieve voorwaarden voor groep 3 kinderen met mondmotoriek problemen (open mondgedrag, slissen, problemen met eten en drinken). Kinderen met stemproblemen, hese stemmen, met lees en spellingsproblemen en voor kinderen met problemen in vloeiend spreken (o.a. stotteren).
 

 
Kinderdiëtist

(Kinder)diëtist Elise van den Heuvel
 
Linda geeft persoonlijke afgestemde voedingsadviezen aan kinderen rekening. De voedingsadviezen houden rekening met de (voedings)gewoonten, smaakvoorkeuren en hulpvraag van de ouders en kinderen. Zij analyseert het voedingsprobleem en geeft adviezen aan de kinderen en ouders en/of verzorgers.

Voor wie?
 
Niet alleen kinderen met overgewicht kunnen bij Linda terecht, maar ook kinderen met bijvoorbeeld een voedselallergie, ondergewicht, ADHD, buikklachten en/of moeilijke eters kunnen goed geholpen worden met een persoonlijk afgestemd voedingsadvies.
 
 


Kindertherapie

Kindertherapeut Hanneke van Bergen
 
Hanneke werkt vanuit de visie dat alles met elkaar samenhangt, een kind bestaat niet op zichzelf maar is nauw verbonden met ouders, broertjes en zusjes en andere mensen in de omgeving. Hierop bied Hanneke begeleiding voor het kind en advies voor ouders bij opvoedingsvraagstukken.
 
Voor wie?
 
Voor een kind dat niet lekker in zijn /haar vel zit of met tegenzin naar school gaat. Zich niet goed kan concentreren. Druk gedrag vertoont of last heeft van faalangst. Een negatief zelfbeeld heeft of weinig vertrouwen. Vaak verdrietig is, niet of zich angstig voelt. Gepest wordt of zelf pest.
 
 
Heeft u vragen over het Kind enJeugd Team?

Natuurlijk kunt u vrijblijvend contact met ons op nemen via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel 0180-398929
 
 
 
 
 

 

Logo Jordens Fysio

Marijke Staete 6
2931 WB Krimpen a/d Lek
0180-398929

Copyright Jordens Fysio Medisch Centrum - Privacy Policy
Ontwikkeld door Suusdesign