Title Image

Juni feestmaand

Juni feestmaand

Column van Sjaco Jordens in Het Kontakt van 21-06-2016

Juni is in de praktijk altijd een feestmaand. Allereerst vieren we de verjaardag van de praktijk. Het is alweer 7 jaar geleden dat we op de Marijke Staete zijn gestart! Daarna volgt er in deze maand dan een jaarlijkse HKZ-kwaliteits toets. (Die wij ook dit jaar weer glansrijk doorkwamen). Terwijl ik de dag opstart tussen alle oranje slingers in de praktijk, komt een collega strompelend van de pijn binnen lopen. Nou ja, lopen kan ik het niet meer noemen! Ze vraagt of ik even naar haar knie wil kijken. Gisteren voelde zij -zonder duidelijke oorzaak- een klein steekje op de knie en nu is de pijn zo hevig geworden, dat ze slecht heeft geslapen én dat ze niet meer de knie kan belasten. Collega in nood! Dus we doen een knie-onderzoek en vinden uit dat de kniepees behoorlijk de pijnklachten veroorzaakt.

Voor de zekerheid zet ik een echografisch onderzoek in. Met enige verbazing zie ik dat de kniepees er voortreffelijk uitziet. Deze kan de klacht niet veroorzaken. Nee, de daadwerkelijke oorzaak ligt erboven: een oppervlakkige huidslijmbeurs, gevuld met vocht. Dit is voor de prognose en behandeling een ander verhaal. Langzamerhand begint het voor de collega ook duidelijk te worden. Twee dagen ervoor heeft ze een reanimatiecursus gedaan en veel op haar knieën op de grond moeten zitten!
Als therapie besluiten we samen dat er een heel simpel strookje Kinesio Tape wordt geplakt over de knie heen. Wanneer zij haar knie strekt rimpelt de huid extreem op. Wellicht kent u die tape wel vanuit de sportwereld. In alle kleuren wordt de tape geplakt ter behandeling van blessures. Ze ervaart meteen een pijnverlichting!

Mijn collega gaat met de tape op de knie haar dag beginnen en ik vervolg ook mijn weg. In de loop van de dag wordt mijn collega steeds meer blij, want ze is inmiddels behoorlijk van haar knieklacht af. Dat zo’n simpel strookje tape, zoveel positief effect kan veroorzaken! De effecten van de Kinesio Tape blijken vaker te verrassen. Zo zijn al meerdere mensen geholpen door middel van de tape in verband met hooikoortsklachten!

Wilt u meer weten over het gebruik van Kinesio Tape, kunt u bij ons op de website kijken of een kijkje nemen op onze facebook pagina.

En op 28 juni houden we in de praktijk een Echografie informatieavond.
Intussen loopt mijn collega nog steeds vrolijk rond! Mooi hè?!