Title Image

Hooikoorts

Hooikoorts

Bij Jordens Fysio Medisch Centrum maken we bij hooikoortsklachten met groot succes gebruik van Medical Taping, ofwel ‘hooikoorts tape’. Wat moet je je hierbij voorstellen en hoe gaat het in z’n werk? Praktisch en in het kort komt het hier op neer:

Je kunt een afspraak via de receptie maken om een pakket van 3x tapen in 3 weken tijd te kopen voor €40. Daar zitten de kosten van de tape bij inbegrepen. Het duurt ongeveer 10 a 15 minuten om het door Irene, Wouter of Floor op de rug en op de borst aan te laten brengen.

Medical taping kan oplossing bieden bij hooikoorts
84% van de mensen met hooikoortsklachten ervaart flinke verlichting door Medical Taping. Het antwoord op de vraag hoe dat kan, lijkt vooral te zitten in de kalmerende werking die de tape heeft op het allergisch reactiemechanisme en het bindweefsel. Bovendien prikkelt de tape via de huid het neurogene stelsel. De resultaten van de Medical Taping bij hooikoortsklachten zijn erg positief. Dat is fijn voor de 4 miljoen Nederlanders met hooikoortsklachten; circa 20% van de bevolking heeft er last van. Het begint meestal in de lente door het stuifmeel van bomen, grassen en planten. Het menselijk lichaam vormt automatisch antistoffen tegen stuifmeel, maar bij mensen met hooikoortsklachten reageert het lichaam heel heftig. Er is sprake van een soort overreactie van het afweermechanisme, waardoor de slijmvliezen veel meer slijm gaan produceren. Een verstopte neus/loopneus en niesbuien worden door mensen met hooikoortsklachten genoemd als meest irritante symptomen. Ook jeukende c.q. rode ogen, benauwdheid en een jeukend verhemelte zijn veel voorkomende klachten. Zelfs vermoeidheid en koorts zijn veelgehoorde problemen. Het komt soms zelfs voor dat mensen het hele jaar door last hebben van hooikoorts.

Hoe kan medical taping bij hooikoorts werken?

De tape die direct op de huid wordt aangebracht, stimuleert huidsensoren, die op hun beurt het neurogene stelsel in het lichaam prikkelen.

Oorsprong
De basis van het Medical Taping-concept werd in de jaren zeventig gelegd in Japan en Korea. In deze periode werden daar tapemethoden met elastische tape ontwikkeld die de bewegingsleer (kinesiologie) en de kennis over de spieractiviteit in het menselijk lichaam als uitgangspunt namen. De grondleggers van Medical Taping waren er zich namelijk van bewust dat beweging en spieractiviteit onmisbare factoren zijn bij het genezen en voorkomen van lichamelijke problemen.

Bronvermelding: www.fysiotape.nl