Title Image

Hoofdpijn

Hoofdpijn

Afgelopen maand stond er bij de receptie een moeder van een patiëntje met een bos bloemen in haar hand. Ze wilde mij en de rest van het team bedanken voor alles wat wij voor haar dochter Monica gedaan hadden. Monica was nu 3 maanden zonder hoofdpijnklachten. De moeder van Monica was eindelijk gerustgesteld dat de klachten echt over waren. Kippenvel liep over mijn arm. Van blijdschap, niet van de kou.
Monica was een jaar geleden onder behandeling gekomen met kaakklachten en hoofdpijnklachten. Met haar 10 jaar was Monica inmiddels een echte hoofdpijn patiënt. Doordat ze zoveel pijn had en er niets aan te doen viel volgens velen, was ze ook erg onzeker geworden. Diverse onderzoeken wezen niets uit. Gelukkig! Toen ik haar voor het eerst zag was ik blij dat er al zoveel onderzoeken gedaan waren, omdat ik dan zeker kon zijn dat het niets ‘ernstigs’ was. Maar voor Monica en haar moeder was het inmiddels een zoektocht van 2 jaar geworden en was er niets duidelijker geworden. Moeder was dan ook behoorlijk bezorgd. Met de hoogst mogelijke preciesie als ervaren manueel therapeut bij het behandelen van kinderen, ging ik met Monica aan de slag. Naast de manuele therapie voor de wervelkolom, deed Annemiek met osteopathie het nodige met betrekking tot de kaak en schedel, aangezien Monica ook bekend was met flinke oorontstekingen. Bij andere ‘hoofdpijn of migraine kinderen’ komt er ook wel acupunctuur aan te pas om het herstel te bevorderen.
Het herstel verliep precies zoals een herstel gaat: met ups en downs, maar langzamerhand zag iedereen Monica meer zelfvertrouwen krijgen en van haar hoofdpijn- en kaakklacht afkomen. Het geloof dat Monica echt van haar klachten af was, moest ook nog even groeien.
Elke keer geeft het een enorme boost en voldoening als we kinderen zo zien opknappen. Hoewel het verhaal van Monica een op zichzelf uniek verhaal is met een mooi eind, is het geen zeldzaam verhaal! Elke week maken wij dit wel mee! Mooi hè?!

We wensen iedereen fijne feestdagen en een gezond 2015.