Title Image

Hardloopanalyse

Hardloopanalyse

Heeft u een hardloopblessure, of wilt u meer inzicht krijgen in uw hardlooptechniek, dan kunt u bij JFMC een hardloopanalyse laten uitvoeren.

Wat houdt een hardloopanalyse in:

Eerst vindt er een intake-gesprek plaats om uw klachten, trainingsschema en schoeisel te inventariseren.

Vervolgens wordt uw looppatroon gefilmd op een loopband. Deze opname wordt, samen met u, bekeken. De opnames kunnen worden stilgezet en uitvergroot, zodat u duidelijk kunt zien waar er zwakke schakels zitten in de bewegingsketen en wat uw blessure mogelijk, mede, kan veroorzaken. Er wordt gekeken naar rompstabiliteit, armzwaai, loophouding, pasfrequentie en er worden hoekmetingen gedaan van enkel-knie- en heupgewricht tijdens de 4 fases van het hardlopen.

Afhankelijk van de opvallende kenmerken uit de analyse, vindt er een bewegingsonderzoek plaats. Hierbij wordt de mobiliteit (bewegingsuitslag) gemeten van de gewrichten enkel-voet, knie, heup en wervelkolom en ook de souplesse van de omringende spieren.

Naar aanleiding van de bevindingen van de hardloopanalyse en het bewegingsonderzoek wordt er voor u een passend behandelplan opgesteld.

Dit kan zijn het verbeteren van uw looptechniek, pasfrequentie, optrainen van rompstabiliteit, schoenadvies, alsook het behandelen van de blessure d.m.v mobilisaties, rektechnieken en/of easy taping.

 

Indien nodig, kan er ook aanvullend onderzoek plaatsvinden door middel van echografie en kan de podoloog extra advies geven omtrent schoeisel en/of steunzolen. Voor meer informatie en/of het maken van een afspraak kunt u contact opnemen met margitverdoold@jordensfysio.nl .