Title Image

Harde Lockdown, waarom nu?! 

Harde Lockdown, waarom nu?! 

Zaterdagavond om 19.00 uur. Nederland zit klaar voor ‘weer’ een persco. Best onverwacht omdat er een paar dagen ervoor al maatregelen zijn genomen. Het nieuws is al vrijgegeven (uitgelekt noemen ze het) met de mededeling dat Nederland weer in een winterlockdown moet om een dreiging van een gemuteerd (gewoon veranderd) virus plat te slaan. Om een misschien komende dreiging van nog meer druk op de ziekenhuiszorg te voorkomen moet Nederland dicht.  

Alleen de essentiële winkels en diensten (als supermarkt en fysiotherapeut) mogen openblijven. Ben ik nu blij als fysiotherapeut? Nee, totaal niet! Een gevoel van onrechtvaardigheid heerst want het klopt niet. U voelt toch ook dat er iets niet klopt?  

Let u vooral op de timing. Afgelopen dinsdag tijdens de persco worden de scholen gesloten, kinderen mogen vooral niet naar de oma’s en opa’s toe, de oppassers in deze tijd. Dit levert al veel problemen op de werkvloer op. Veel mensen nemen maar vrij. Het kabinet geeft de indruk dat winkels en restaurants tot 17.00 uur de komende weken open mogen blijven. Schappen met voorraad van de niet essentiële winkels liggen vol met Kerstcadeautjes. Kappers en schoonheidsspecialisten zijn volgeboekt.  

De horeca bereidt creatief onze feestdagen voor om er nog iets leuks van te maken met alle beperkingen van dien. Koelkasten liggen vol met etenswaar. Er is veel geld door ondernemers uitgegeven. En dan nu ineens vlak voor de finish (=Kerst en Oud en Nieuw) -bam- gaat de rem erop. En niet zo’n beetje! De emotionele schade is groot. Dit is een mokerslag voor die mensen in die sectoren waar de klappen vallen! Het Midden- en Kleinbedrijf wordt op deze manier gesloopt tot aan de grond. Ik ben dus helemaal niet blij! Ik heb medeleven met alle mensen die in deze, mijns inziens, onnodige situatie beland zijn! En dan heb ik het niet eens over de mensen die door deze maatregelen geïsoleerd raken door de angst die er gecreëerd wordt omdat de overheid zich ‘ernstige zorgen’ maakt over rekenmodellen. (Angst creëren is hét middel om gedrag van mensen te beïnvloeden, denk maar aan Sinterklaas!) 

De overheid zet in op vaccineren en lockdown terwijl de grote oplossing, het vaccineren, de oplossing alleen niet meer is. Dat bewijst deze tijd en deze maatregel. Het virus zal altijd steeds weer ‘een ander jasje’ aandoen (citaat van Van Dissel) waardoor een vaccinatie niet adequaat genoeg beschermt. We zullen altijd achter de feiten aanlopen als we alleen op vaccineren vertrouwen.  

Herkent u ook dat u en de ondernemers wel erg hard worden aangepakt terwijl wij ons netjes aan alle regels probeerden te houden? Waarom juist nu een lockdown? En niet 8 dagen later? 

Veel mensen herkennen dit en hebben dit al voorspeld. Beste ondernemers, u staat er niet alleen voor. Het wordt tijd voor een ander geluid. En waarom? 

Het wordt nu tijd voor een ander geluid dan van de ‘nationale dokter’ die het al vaker bij het verkeerde eind bleek te hebben maar toch weer steeds naar voren wordt gehaald.  

Het wordt tijd voor een andere aanpak waarbij de maatschappij wel open kan blijven. 

De Covid-zorg kan bij de ziekenhuizen weggehaald worden als de capaciteit zich aanpast aan de situatie van deze tijd. De plasticiteit van aanpassen van zorg is één van de grootste creatieve uitdagingen van deze periode. De ziekenhuiszorg waar al twee jaar van bekend is dat de capaciteit al jaren is wegbezuinigd. En waarbij een uitbreiding hiervan al twee jaar hard nodig is, maar niet wordt gedaan. Er is een tekort aan personeel en opleiden kost veel tijd. Maar als men zich er echt voor inspant is dat mogelijk! (Tijdens mijn dienstplicht werd ik in 3 maanden opgeleid tot een volwaardig ziekenverzorgende. Vaccineren, bloedafname en andere activiteiten zoals een patiënt wassen en omdraaien in bed zijn snel aangeleerd). Dus is dit een kwestie van niet willen of niet kunnen. 

De ziekenhuizen liggen vol. De reguliere zorg stagneert. Mensen met ernstige aandoeningen kunnen zo niet behandeld worden. Nu lijkt het dat deze situatie in stand gehouden wordt. Is dit een kwestie van niet willen of niet kunnen. In de media zien we dat deze situatie met name gebruikt wordt om de vaccinatiegraad te verhogen. De maatschappelijke druk op de niet-gevaccineerde wordt opgevoerd. Is dat dan misschien de bedoeling? 

Het vaccineren en boosteren (boosteren= het immuunsysteem weer ‘opfrissen’ omdat de vorige is uitgewerkt, wordt er gezegd) heeft ook consequenties. Het wordt tijd dat wordt ingezien dat het vaccineren ook bijwerkingen heeft die, hoe minimaal ze ook zijn, bijdragen aan een verslechterde gezondheid. Daarnaast is bekend dat een vaccinatie altijd leidt tot een veranderd immuunsysteem. In dit geval is het immuunsysteem bij veel mensen verzwakt waardoor een snellere besmetting op de loer ligt. 

Er zijn ook geluiden dat het vaccin op langere termijn schadelijke gevolgen heeft voor de algemene gezondheid.  

Er zijn geluiden dat het Midden- en Kleinbedrijf langzaam aan de nek omgedraaid wordt om te zorgen voor een hele nieuwe financiële wereld. 

Wanneer je even stil staat bij de afgelopen twee jaar en overziet wat er nu aan de hand is krijg je een onderbuikgevoel. Waarom wordt deze gezondheidscrisis zo aangepakt als het wordt gedaan? 

Veel mensen die gestudeerd hebben of de mensen die er direct bij betrokken zijn geweest hebben wel een tipje van de sluier opgelicht en geven uitleg wat er gaande is. 

Ga op onderzoek uit en zoek naar je eigen waarheid. 

Er zijn genoeg alternatieve media zoals podcasts, websites, kranten en telegram- groepen (= een andere vorm van WhatsApp) waar je andere informatie kan krijgen dan wat er op de reguliere omroepen op televisie wordt gedeeld. 

Hier volgen een aantal tips en aanwijzingen: 

 – https://denieuwewereld.tv (kijken en luisteren naar interviews) 

– The Trueman Show met Jorn Luka (podcasts, www.jornluka.com) 

– Aanrader: The Truemanshow 39 met Drs. Karen Hamaker-Zondag 

– Het Andere Nieuws (videoverzamelsite) 

– www.blckbx.tv (nieuwskanaal) 

– de andere krant (www.deanderekrant.nl) 

– Waarheidskrant (www.de-nieuwe-media.nl) 

– Arno Wellens (o.a. podcast, https://arnowellens.eu) 

– Maurice de Hond (https://maurice.nl) 

– https://cafeweltschmerz.nl (multimedia platform) 

– https://dissident.one (nieuws website met actuele artikelen uit binnen- en buitenland) 

– Henk Fransen (arts, https://genezendvermogen.nl) 

– Richard de Leth (https://oersterk.nu over o.a. immuunsysteem natuurlijk versterken) 

– Boek: Society 4.0, Bob de Wit (ook informatieve positieve opbouwende Telegram groep) 

 – https://artsencollectief.nl (ondersteunt het inwinnen en delen van medische informatie zonder censuur om een open gesprek / wetenschappelijke discussie te stimuleren) 

– https://www.artsenvoorvrijheid.be  

 Ga op onderzoek uit en zoek naar je eigen waarheid. 

 Het is tijd voor een nieuw geluid. En het kan! Als wij het willen, mooi he?!