Title Image

Gelukkig nieuwjaar

Gelukkig nieuwjaar

Column van Sjaco Jordens in Het Kontakt van 15-01-2019

Het geheim van een gelukkig leven is een slecht geheugen… zegt men. Gelukkig valt dat ook wel weer mee maar we zijn gelukkig en blij met 2019! In juni 2019 vieren we het 10 jarig bestaan van Jordens Fysio Medisch Centrum. 10 jaar geleden nam ik de sprong om op mijn manier het vak fysiotherapie vorm te geven. Een eigen praktijk met eigentijdse ideeën ofwel een mooie en verzorgde locatie, modern en huiselijk tegelijk. Een locatie waar mensen uit de omgeving, met aandacht, de juiste zorg zouden krijgen. Hoewel het jubileum officieel in juni is, zijn we in de aanloop hiervan volop met geluk bezig. We zijn afgelopen december met het team een geluksworkshop gaan doen met alle collega’s die verbonden zijn aan het Fysio Medisch Centrum. Het werd een hele mooie middag waarin iedereen gelukkig was met zijn werkplek en de mensen om zich heen. Men was ook gelukkig met elkaar dus. Dat is mooi, want dat straalt uit op de mensen die voor een behandeling komen. En de lage drempel naar elkaar toe maakt de samenwerking een stuk eenvoudiger. Natuurlijk kun je niet iedereen gelukkig maken maar we blijven altijd ons best doen voor een optimaal resultaat.

De liefdevolle en feestelijke geluksaandacht is niet voor ons zelf maar ook voor alle mensen die het Fysio Medisch Centrum hebben bezocht de afgelopen 10 jaar. Zo is het idee ontstaan om een evenement te organiseren: een onderzoeksproeverij van innerlijk geluk voor medewerkers, patiënten en dorpbewoners rond de praktijk.

In de onderzoeksproeverij over innerlijk geluk worden verschillende aspecten van innerlijk geluk onderzocht opdat je kunt kijken welke je het beste past op dit moment in je leven. Deze aspecten zijn gebaseerd op Westerse wetenschappelijke inzichten en Boeddhistische inzichten. In de 6 bijeenkomsten worden verschillende thema’s onderzocht, krijg je diverse meditatie technieken aangereikt en leer je op verschillende manieren reflecteren. Door deze onderzoeksproeverij naar innerlijk geluk kom je te weten hoe je je innerlijke geluk ten positieve kan beïnvloeden. Thema’s als je verbonden voelen, dankbaarheid ervaren, liefdevolle vriendelijkheid ervaren en tonen, je perspectief verbreden daar waar het vernauwd, waar ga je voor en hoe ga je ervoor, zijn zomaar een greep uit deze onderzoeksproeverij naar innerlijk geluk.

Bij interesse kunt u zich aanmelden via de website of de receptie, want de onderzoeksproeverij naar innerlijk geluk wordt in februari gegeven, mooi hè?!