Title Image

Psychologie

Waarom een psycholoog?

Jaarlijks ervaren ongeveer 3 miljoen Nederlanders psychische klachten. Soms zijn die klachten zo ernstig, dat de behandeling door de huisarts of door de praktijkondersteuner van de huisarts onvoldoende helpen. Het kan dan gaan om:

• Sombere gevoelens, soms zo hevig dat u geen plezier meer beleeft aan dingen of niet meer onder de mensen wil zijn.
• Hevig piekeren, niet kunnen slapen, zich uitgeput voelen, lusteloos of nerveus.
• Angstklachten, zoals angst om alleen te zijn of juist om onder de mensen te komen. Of paniekaanvallen.
• Een hevig gevoel van onrust, dat gepaard gaat met lichamelijke klachten (zoals hartkloppingen) en gevoelens als boosheid of paniek.
• Gevoelens van hevige frustratie of agressie, die u nauwelijks en slechts met zeer veel moeite kunt beheersen.

In deze gevallen biedt behandeling in mijn praktijk uitkomst.

Vanaf 1 januari 2010 heb ik in Nederlek een eigen praktijk. Daarvoor werkte ik als onderzoeker, behandelde ik ouderen met cognitieve klachten en gaf ik les aan studenten. Daarna werkte ik zeven jaar als revalidatiepsycholoog in een algemeen ziekenhuis met mensen met psychische klachten ten gevolge van lichamelijk letsel. Voor mensen met chronische pijnklachten schreef ik een zelfhulpboekje. In mijn praktijk in Nederlek behandel ik mensen vanaf 18 jaar met diverse psychische klachten, in Lekkerkerk en Krimpen aan de Lek. Ik werk samen met de huisartsen en praktijkondersteuners in de twee Lekdorpen.

De behandeling

Mijn behandeling is gericht op de oplossing van uw probleem of klacht, zodat u in het dagelijks leven weer naar tevredenheid kunt functioneren. De behandeling duurt 5 tot maximaal 12 gesprekken. In het eerste gesprek bespreken we het probleem, het doel van de behandeling en de aanpak. Soms gebruik ik psychologische tests of vragenlijsten. Daarna werken we stapsgewijs aan de aanpak van het probleem. Vaak krijgt u oefeningen en tips mee voor thuis of op het werk. De behandeling zit in het basispakket van uw ziektekostenverzekering en wordt door uw verzekeraar vergoed.

Meer informatie

Wilt u meer weten over mijn praktijk of hebt u een vraag over psychologische behandeling? U kunt mij altijd bellen of mailen. Op mijn website vindt u uitgebreide informatie en een contactformulier. In Jordens Fysio Medisch Centrum zijn folders over mijn praktijk te vinden.

Telefoon: 06 – 15 87 51 28
Mail: psycholoog@bjmh.nl
Website: www.bjmh.nl