Title Image

Podologie

Wat is podologie?

Podologie is een therapie die zich richt op het voorkomen en behandelen van voetklachten en stoornissen in de voet. Ook klachten elders in het lichaam die door standsafwijkingen van de voeten worden veroorzaakt, kunnen door de podologie voorkomen en behandeld worden.

U kunt zich voor een vrijblijvend podologisch consult altijd aanmelden. Tijdens zo’n consult:
– worden de klachten geïnventariseerd
– wordt er een functie onderzoek van de voeten gedaan
– worden de voetafdrukken bekeken met behulp van een digitale voetspiegel
– worden er digitale afdrukken gemaakt van de voet in stand en tijdens lopen
– wordt de houding en het bewegingsapparaat onderzocht
– worden de schoenen geïnspecteerd

Wat doet een Podoloog?

Vervolgens wordt aan de hand van de hierbij verkregen informatie gekeken of steun-, sport- of therapiezolen nuttig zouden kunnen zijn ter correctie, stabilisatie of ondersteuning.

Tijdens het verdere onderzoek worden dan verschillende kleine elementjes onder de voeten geplaatst waarmee veranderingen in de houding bewerkstelligd kunnen worden. Als met een bepaalde combinatie van elementjes de situatie verbetert, kunnen deze elementjes vervolgens in de zolen worden toegepast.

Op deze manier worden de zolen dus individueel aangemeten: het betreft hier dus altijd zolen die bij uw voeten en uw klachten passen!

Materiaal:
De zolen zijn gemaakt van kunststof in verschillende hardheden, afgewerkt met een leren bovenlaag. Ze kunnen vrijwel in alle soorten schoenen waarbij een hakhoogte van maximaal 2 centimeter de voorkeur heeft.

Slippers  Bij warm weer is het niet prettig uw zolen in dichte schoenen te moeten dragen. Voor zomers voetcomfort kunnen we dan slippers maken met uw eigen steunzoolprofiel verwerkt in het onderwerk. Daarbij is het bovenwerk in verschillende soorten leverbaar. Wilt u hierover meer informatie, mail dan naar: remco.marjan@planet.nl

Remco Visser is om de week op donderdagmiddag aanwezig bij Jordens Fysio Medisch Centrum.

Direct een afspraak maken? Bel 010-4971190 of 06-51125720