Title Image

Osteopathie

Wat is osteopathie?

Osteopathie is een holistische behandelwijze. Er wordt niet alleen naar de klachtenregio gekeken waar de patiënt voor komt, echter ook naar de rest van het lichaam.

In de meeste gevallen is het symptoom (de klachtenregio) niet de oorzaak, maar een gevolg. Na een uitgebreid vraaggesprek over o.a. de klachten, voeding, ongevallen, trauma’s, bevalling/ geboorte, operaties, medicatie gebruik, ontwikkeling en beweging, wordt het hele lichaam onderzocht. Alle bewegingsbelemmeringen, hoe ver ook van de klachtenregio gelegen, worden in kaar gebracht en aan de hand daarvan zal een behandeling plaats vinden. Daarna mag het lichaam enkele dagen of weken zelf verder aan de slag.

Waar kan osteopathie bij helpen?

Baby’s
– o.a. voorkeurshouding en / of overstrekken
– reflux, veel huilen, darmkrampjes

Kinderen
– o.a. hoofdpijn, buikpijn, rug/nek/gewrichtspijn
– concentratieproblemen
– motorische problemen (fijn en grof motorisch)

Volwassenen/ ouderen
– o.a. spier en gewrichtsklachten, hoofdpijn, migraine, buikpijn
– droge ogen
– zwangerschap/ zwangerschapswens
– postoperatief

Contactinformatie osteopaat

Annemiek van Vugt is Osteopaat D.O.- MRO  bij Osteopathie Krimpenerwaard, gevestigd binnen Jordens Fysio Medisch Centrum. Zij is op maandag, dinsdagochtend en woensdag aanwezig. Bij vragen kunt u een kijkje nemen op haar website www.osteopathie-krimpenerwaard.nl, een email sturen naar info@osteopathie-krimpenerwaard.nl of telefonisch contact opnemen via: 06-52641578

Graag tot ziens bij Osteopathie Krimpenerwaard en Jordens Fysio Medisch Centrum!

Direct een afspraak maken? Bel 06-52641578

Preventief naar de osteopaat

Ook kunt u preventief de osteopaat bezoeken om uw lichaam in goede gezondheid te houden. Het lichaam is een mooi systeem, wat met enkele bewegingsbelemmeringen nog prima kan functioneren; het past zich aan, gaat compenseren.
Bij het opstapelen van meerdere bewegingsbelemmeringen kunnen klachten ontstaan. Door preventie kunnen veel klachten worden voorkomen.

De behandeling van een osteopaat past goed naar behandelingen van andere disciplines, zoals het trainen van de stabiliteit of pre-/post operatief bij een fysiotherapeut.