Title Image

Orthomoleculaire therapie

Wat is orthomoleculaire therapie?

Gezond zijn, bakken vol energie hebben en lekker in je vel zitten. Wie wil dit niet? Toch lijkt het soms moeilijk om dit voor elkaar te krijgen. Voordat je het weet heb je klachten die steeds vervelender worden of alsmaar terugkomen. Je smeert een zalfje of neemt medicatie maar de oorzaak wordt niet opgelost en je blijft maar tobben. Moet je dan maar blijven rondlopen met je klachten? Gelukkig niet!

 

Word weer de beste versie van jezelf! Ga voor een integrale praktische geneeskundige aanpak die de samenhang en oorzaak van je klachtenbeeld aanpakt, jouw lichaam als geheel bekijkt en niet alleen symptomen bestrijdt. In de afgelopen jaren heb ik als orthomoleculair- en klinisch psycho neuro immunologie therapeut honderden mensen met de meest uiteenlopende klachten stap voor stap mogen helpen om de beste versie van zichzelf te worden. Energiek, flexibel en gezond! Dat kun jij ook!

Door het lichaam en haar systemen weer te geven wat ze eigenlijk nodig hebben om goed te kunnen functioneren en samenwerken kan het lichaam herstellen. Dit gebeurt bijvoorbeeld met behulp van voeding, beweging, gedragsverandering en bepaalde intermitterende prikkels (zoals ademhalingsoefeningen en warmte of koude prikkels). Indien nodig maken we ter ondersteuning gebruik van supplementen of fytotherapeutische middelen. 

Hoe werkt het?

kPNI is een oplossingsgerichte, integrale geneeskundige aanpak. Het bestudeert hoe het lichaam als geheel functioneert en samenwerkt en hoe het kan dat iemand klachten krijgt of ziek wordt. Het verbindt verschillende wetenschappelijke disciplines zoals psychologie, neurologie, immunologie, endocrinologie (hormoonwetenschap), orthomoleculaire geneeskunde en (epi)genetica met de omstandigheden waarin een persoon functioneert. Door deze inzichten te combineren, vallen de puzzelstukjes rondom een klachtenbeeld in elkaar en zijn we in staat om te achterhalen hoe het klachtenbeeld is ontstaan en wat er moet gebeuren om het lichaam weer gezond en flexibel te krijgen. Indien nodig maak in ondersteunen gebruik van bloed- ontlasting-, urine- of speekselonderzoek. 

Meer informatie? Kijk op kpni-centrum.nl of neem contact op via 06 220 58 730

Met welke klachten kan ik terecht?

  • (chronische) infecties / candida 
  • Allergie / eczeem / acne 
  • Gewrichts- en spierproblematiek 
  • Stemmingswisselingen / depressie / concentratiestoornissen 
  • Menstruele klachten / hormoonhuishouding