Title Image

Dilettant de trotse kampioen!

Dilettant de trotse kampioen!

Column van Sjaco Jordens in Het Kontakt van 16-05-2017

Wat een weekend! Feyenoord na 18 jaar kampioen! Mijn dochter van bijna 17 jaar maakt het voor het eerst mee! Maar wat een emotie ook een dag eerder op zaterdag. Dilettant speelt de laatste wedstrijd en bij winst volgt óók het kampioenschap met als beloning volgend seizoen de derde klasse! En ook dat gebeurt! De wedstrijd verloopt wat stroef maar dat gaat niemand later meer herinneren. Maar wel de winst! Op het Dilettant terrein barst het feest los! Wat is er bijzonder? Niet alleen het eerste is kampioen geworden, maar ook het tweede en het derde elftal. Een bijzondere prestatie wat nooit eerder in de clubgeschiedenis is vertoond!
De felicitaties gaan dan ook naar de spelers die deze prestatie hebben geleverd. (Als je beseft hoe vaak je nu eigenlijk kampioen wordt in je voetballeven dan is het gewoon heel bijzonder!)
Maar ook gaan de felicitaties uit naar de mensen achter de spelers. Denk aan de trainersstaf waaronder Richard Mank, Peter de Vries en Henk de Bie, die elke week klaar staan om de trainingen te verzorgen. De begeleidende staf waaronder de onverwoestbare Rob Langerak, die zorgt dat de spelers de spullen netjes aan kunnen trekken. Maar ik denk ook aan alle vrijwilligers die er wekelijks rondlopen. Zonder deze mensen zou Dilettant, Dilettant niet zijn. Het bestuur die de afgelopen jaren heeft lopen redderen. Wat een beloning voor jullie, na al de vele uren werk die er in de club zijn gaan zitten!
Wij van Jordens Fysio zijn trots dat we bij Dilettant een kleine bijdrage hebben kunnen leveren aan dit succes van Dilettant door de verzorgende ondersteuning van de selectie elftallen en de jeugd op zaterdag: elke week proberen wij ook het beste uit de spelers te halen! Ryan, Daphne en Frank kent u inmiddels wel, als u vaker op het sportterein komt.
Komend weekend, tijdens het grote Knook Infra Dilettant jeugdtoernooi staan we weer klaar voor eventuele verzorging en blessurebehandelingen.

Na de kampioenswedstrijd werd er natuurlijk flink feest gevierd. Frank waren we even een paar uur kwijt. Was hij met telefoon en al óók in de sloot beland!? Gelukkig volgt laat op de avond een foto van Frank op onze groepspraktijk App. Een glunderende Frank met de kampioensschaal van de vierde klasse in de hand! Mooi man!