Title Image

De sPEESialist ©

De sPEESialist ©

Column van Sjaco Jordens in Het Kontakt van 18-04-2017

Daar lag ik op de tafel bij de Spaanse professor in Madrid. De chronische achillespees blessure, waar ik al 2 jaar last van had, werd gebruikt als praktijkvoorbeeld voor de groep Spaanse collega’s. De voetballers van Real Madrid maken wekelijks gebruik van zijn deskundigheid, dus ik durfde het wel aan om behandeld te worden.
Vakkundig en heel precies werd de naald onder de echo begeleid. Ik keek mee op het grote scherm in de zaal hoe nauwkeurig de naald in mijn achillespees werd gebracht. De punt van de naald precies in het blessuregebied van de pees. Ik herkende de pijn, hier had ik al 2 jaar last van! Daarna kwam de stroom erop. Dat deed goed zeer! Maar nu merk ik duidelijk verbetering! Het herstel van de pees is ingezet! En dat heb ik natuurlijk zelf kunnen zien op mijn eigen echoapparaat in Krimpen aan de Lek.
Het toepassen van deze therapie heet PNE: Percutane Needle Electrolyse. In Nederland wordt dit nog niet gedaan. Vanaf september start de opleiding voor de fysiotherapeuten in Nederland, dan komt de Spaanse delegatie kijken hoe wij het doen. Als docent ben ik hieraan verbonden en het bezoek aan Madrid was een onderdeel van een trainingsprogramma om goed te leren deze therapie toe te passen, en les in te geven!

En nu komt het! Nieuws van het heetst van de naald… (letterlijk)
Voor alle mensen uit Krimpen en omgeving kunt u er inmiddels wel al gebruik van maken: als u langdurige last heeft van een pees, -spier of gewrichtblessure wordt er een intake uitgevoerd gecombineerd met een echografisch onderzoek. Wanneer er besloten wordt te behandelen hebben wij de beschikking over PNE (behandeling met de stroom op de naaldjes) en over twee soorten Shockwave therapie. Hierdoor hebben we de nieuwste methoden in handen om de best mogelijke behandelng te geven. Om deze behandelmethoden een goede plek te geven in de praktijk zijn we op dit moment bezig met uitbreiding. De verbouwing is in een vergevorderd stadium en er heeft inmiddels al letterlijk een doorbraak plaatsgevonden! In de nieuwe ruimten van ons Fysio Medisch Centrum opent dan ook ons EPIS centrum. Expert Percutane Interventies en Shockwave. De best bewezen behandeling voor chronische peesklachten. Mooi hè?!