Title Image

De Occiflex

De Occiflex

Column van Sjaco Jordens in Het Kontakt van 19-12-2017

Occi wat?! Hoor ik u al zeggen. De Occiflex (spreek uit als: oksie fleks) is een nieuwe manier van het behandelen van nek- en hoofdpijnklachten. Anna is er sinds kort ook mee bekend. Ze ontdekt dat deze zeer prettige behandelmanier haar klachten aanzienlijk doet verminderen. Anna tobt al jaren met haar nek. Ze heeft al veel medicijnen geprobeerd maar uiteindelijk zijn de zes paracetamol per dag meer gewoonte dan uitzondering geworden. Anna meldde zich aan via de website en vanaf de eerste behandeling kon ze de paracetamol al minderen.

Wat is dan het voordeel van deze behandeltafel? Bij het losmaken van de nek is de Occiflex™ het eerste computergestuurde systeem die de bewegingen van de manueel therapeut “na-aapt”. De bewegingen gemaakt door menselijk handelen zijn minder nauwkeurig bij het herhalen, door bijvoorbeeld de vermoeidheid van de therapeut. En deze zullen hierdoor minder lang worden volgehouden dan met de Occiflex. Onderzoeken laten zien dat het langdurig herhalen van een beweging van de nek vele voordelen heeft. Maar hoe gaat het dan bij Anna in zijn werk? Anna gaat liggen op de behandelbank met de beweegbare hoofdsteun en krijgt een zender op haar hoofd. De manueel therapeut maakt de bewegingen van de nek die ontspanning geven, terwijl de Occiflex deze bewegingen registreert in een programma. Na te zijn ingesteld, wordt de zender van Anna’s voorhoofd verwijderd en begint de Occiflex met het persoonlijke bewegingsprogramma. De hoofdsteun kan een therapeutische mobilisatie-beweging, uiterst nauwkeurig, zeer langzaam en 3-dimensionaal nadoen. Anna ligt ongeveer 20 minuten op de Occiflex terwijl de hoofdsteun een langdurige en zeer langzaam herhaalde beweging maakt. De pijncyclus van Anna wordt doorbroken. De volledige ontspanning van haar nek zorgt voor het opheffen van de bewegingsstoornissen. Anna vindt het een aangename behandeling en heeft gemerkt dat het zonder enig risico is en geen bijwerkingen heeft.

Toen Anna hoorde dat juist één van de zes Occiflex behandeltafels die in Nederland gebruikt worden bij Jordens Fysio in Krimpen aan de Lek staat, riep ze ze enthousiast: mooi zeg!

Nelvember

Wat ook heel mooi is, is de opbrengst van onze inzamelactie in november voor Team Nel voor deelname aan de ‘Tour du ALS’: 2000 euro! De cheque is overhandigd aan Nel en haar familie. De praktijk en Nel’s familie willen u hartelijk bedanken voor de steun en donatie!