Title Image

De Marathon Carrousel

De Marathon Carrousel

Column van Sjaco Jordens in Het Kontakt van 19-02-2019

Het moest er een keer van komen: de Marathon Carrousel.

Ben je iemand die fanatiek traint voor de marathon in april? Of loop je recreatief een rondje hard door de Loet? En merk je dat je tijdens het lopen niet verder komt door blessureleed? Dan is de Marathon Carrousel iets voor jou.

In een paar uur (achter elkaar gepland) wordt je hardloopklacht in kaart gebracht door verschillende specialisten op het hardloopvlak!

De Fysiotherapeut: neemt de vragenlijst tot zich en begint het onderzoek naar de oorzaak van je klacht. En is meteen je contactpersoon: je Carrousel manager.

De Echografist: doet -indien nodig- na het afnemen van het lichamelijk onderzoek een echografische onderzoek om vast te stellen welke lichamelijke structuur de klacht kan veroorzaken. Daarnaast doet de echografist een oordeel vellen over de mate van eventuele beschadiging van weefsel. Altijd handig om te weten hoe lang iets kan gaan duren en je weet meteen waar je aan toe bent.

De Hardloop analist/ fysiotherapeut: voert een looptest uit waar gekeken wordt naar je manier van lopen. We zien heel vaak dat de manier van lopen ook een aanleiding kan zijn om een pijn te ontwikkelen. Wanneer dat duidelijk is dan wordt er gekeken naar de spierkracht van je romp en benen waaruit een uitgebalanceerd oefenprogramma voor je opgesteld wordt.

De Manueeltherapeut krijgt tijdens het bespreken van de hardloop analyse beeld van de wel of niet aanwezige blokkades in je loopketen. Een loopketen zijn alle spieren en gewrichten die je gebruikt met lopen.

De Podoloog heeft ook een groot aandeel met zijn aanwezigheid. Hij kan helpen om de stand van je voet te beoordelen, een beenlengteverschil vast te stellen. Door het corrigeren van de voet door een oefenadvies of door een steunzool aan te laten meten kan er al snel iets verbeteren.

Mochten er structuren zoals een achillespees niet herstellen ondanks of dankzij de oefeningen die je doet hebben we nog behandeltechnieken beschikbaar die het herstel kunnen doen versnellen. Of zelfs weer op een goede manier in gang zetten. De behandeltechnieken zijn: Percutane Needle Electrolyse, Gefocusseerde Shockwave (tot 6 cm diep) en radiale shockwave.

Daarna wordt er onder begeleiding een (pees)herstelprogramma aangeboden door een fysiotherapeut die speciaal geschoold is om het vervolgtraject met je door te nemen.

Heb je interesse om je na te laten kijken? Laat het weten! Bij een genoeg aantal aanmeldingen gaat de carrousel echt draaien! Mooi he?!