Title Image

De Kinderfysio

De Kinderfysio

Wij zijn op zoek naar een extra kinderfysiotherapeute. Kent u iemand die interesse heeft of bent u zelf kinderfysio, komen wij graag in contact.

Kinderen krijgen sinds het ontstaan van het Jordens Fysio Medische Centrum vol de aandacht. Mijn ervaring met mijn dochter met Syndroom van Down was, dat je vaak zelf het wiel moest uitvinden om de juiste behandeling te krijgen. Er was vaak sprake van miscommunicatie tussen zorgverleners en de wachttijd voor een behandeling was vaak (te) lang. Dat is de reden dat er vanuit dit centrum kinderzorg is ontwikkeld waarbij het kind, maar ook de zorgen van ouders zeer aandachtig in kaart worden gebracht. En dat in één gebouw. De kinderfysiotherapeut is hierbij de spin in het web. Zij is op vele vlakken betrokken bij de behandeling van de kinderen.

We hebben activiteiten ontwikkeld om te komen tot een goed beeld van de klachten of gedrag van uw kind. Want ouders met een kind dat fysiek en mentaal/emotioneel problemen vertoont, voelen zich binnen de zorg vaak van het kastje naar de muur gestuurd. Ze moeten veelal flink wat verschillende bezoeken afleggen, voor ze enigszins een beeld hebben van hun situatie en hun mogelijke oplossingen. Dit kan dus een stuk eenvoudiger door deel te nemen aan het Kindercarrousel. Bij het Kindercarrousel zijn de intake en de diverse screenings achterelkaar gepland bij diverse disciplines, denk aan osteopaat, logopedist, diëtist en natuurlijk de kinderfysiotherapeut. Het team bespreekt na afloop van de diverse onderzoeken meteen de bevindingen en komen met advies.

De kinderfysio leidt ook het Kind en Jeugdteam, waarbij activiteiten worden bijgewoond in het dorp met sportactiviteiten in samenwerking met de gemeente. Ze is betrokken bij de scoliosegroep waarbij kinderen worden getraind met een scheve rug en de Powerkids en Powerteens groep. Ook bezoekt de kinderfysio scholen uit de buurt en geeft daar begeleiding en training, bijvoorbeeld met schrijven en heeft nauw contact met de docent van school.

Vaak is onze kinderfysio de ‘manager’ van allerlei kinderzaken en heeft overleg mét en vóór de ouders o.a. met kinderartsen en het consultatiebureau. Sensorische Integratie ofwel prikkelverwerking bij kinderen heeft ze inmiddels ook in het behandelpalet. Ze is gespecialiseerd in het behandelen van zuigelingen met een afwijkende of asymmetrische motorische ontwikkeling en eventueel afgeplat hoofd. En weet ze te beoordelen of er sprake is van een nekfunctiestoornis bij een huilbaby. Wilt u als ouder of als professional meer informatie? Een mailtje naar info@jordensfysio.nl opent deuren. Mooi hè?!