Title Image

Covid herstelzorg

Covid herstelzorg

Wanneer het je gewoonweg niet alleen lukt

Een vermoeidheid die je overvalt op momenten, concentratieproblemen, hersen”mist” (brainfog), onregelmatige ademhaling, weinig energie, een soms toenemende en bonkende hartslag, druk en stijfheid op de borst en nek/ schouders, laag uithoudingsvermogen, het lijstje gaat misschien voor sommigen nog wel even door. 

We proberen het te negeren en door te gaan maar alles is al snel teveel en vervolgens zitten we uitgeblust op de bank. Soms al aan het einde van de ochtend, wanneer de dag voor je gevoel eigenlijk nog moet beginnen.
Het geeft frustratie, soms ook boosheid. “Ik kon altijd drie ballen tegelijk in de lucht houden, waarom lukt dat nu niet?”.
“Ik ben toch altijd gezond geweest! Waarom lijk ik nu maar niet volledig te herstellen?” Of “Mijn buurvrouw heeft ook Covid gehad en huppelt vrolijk verder alsof er niks is gebeurd, ben ik mij dan aan het aanstellen?”
In het geval van de laatste vraag: nee, zeker niet. Ieder persoon is anders. Ieder persoon herstelt anders; en ieder persoon heeft daarin zijn eigen tijdlijn en behoeften. Tja, we zijn nu eenmaal nuchtere Nederlanders en we zoeken het allemaal wel zelf uit.

MAAR! Hoe mooi is het om te weten dat je het niet alleen hoeft te doen? Misschien is het al een aantal maanden geleden dat je positief ben getest maar loop je nog steeds tegen problemen aan. Weet dan dat je tot een halfjaar na de uitslag nog steeds recht hebt op een corona herstel traject vanuit de zorgverzekeraar. En nee, dat betekent niet gelijk dat je twee keer per week een halfjaar langs bij ons moet zijn. Helemaal niet zelfs.
Misschien kom je een paar keer langs en kun je met de tips en tricks op eigen kracht weer verder. Binnen ons multidisciplinaire team hebben wij al hele mooie resultaten mogen behalen; en wij zijn er niet voor niks. We zijn er ook voor jou. De waarom vragen kunnen wij misschien ook niet altijd beantwoorden, maar we kunnen je wel helpen met de vraag “wat nu?”.

Groetjes! (En wie weet tot ziens) Daphne