Title Image

Coronavirus & Jordens

Alles over het coronavirus en onze praktijk

  • Wilt u in de praktijk de 1,5 meter afstand bewaren
  • Alleen uw fysiotherapeut mag dichter bij u in de buurt komen als dat noodzakelijk is voor de behandeling.
  • Wacht buiten de praktijk of in de auto en meldt u pas 2 minuten van te voren op de afgesproken tijd bij de balie.
  • Het is verplicht om 2 grote handdoeken of badlakens mee te nemen.
  • Direct handen bij binnenkomst desinfecteren met het daarvoor beschikbaar gestelde desinfectiemiddel.
  • De wachtruimte is aangepast. We vragen u plaats te nemen en niet onnodig door de wachtkamer te lopen.
  • Zijn de 7 zitplaatsen bezet? Dan graag nog even buiten wachten.
  • Er is voor u nog geen koffie, thee of water beschikbaar.
  • Kom alleen naar de behandeling. Mocht u met meerdere mensen komen, dan dienen zij buiten de praktijk te wachten.
  • Probeer zo min mogelijk van het toilet gebruik te maken.

 

 

Woensdag 6 mei maakte het Kabinet tijdens de persconferentie nieuwe maatregelen bekend. Voor Anja en Floor kwam zelfs van premier Rutte het verlossende woord ‘acupunctuur ‘als zijnde weer opstartende beroep per 11 mei 2020.

Ook volgde er een hoop verlossende maatregelen voor diverse andere contactberoepen.

Net na een week (donderdag 30 april) dat wij fysiotherapeuten onder strikte voorwaarden en met alle regels in acht nemende per gratie de mensen met uitgestelde zorg mochten behandelen tot de evaluatie datum 20 mei 2020.

De regelgeving vanaf 30 april betekende dus dat niet iedereen meteen behandeld kon worden.

Vanaf woensdag 6 mei lijkt deze maatregel te zijn verlaten. Dus mag u weer- wanneer u geen ziekteverschijnselen heeft met betrekking tot Corona- een afspraak inplannen bij de fysiotherapeut.

Voor u alles even op een rijtje:

Maatregelen in de praktijk:

-Met betrekking tot de eerder genomen maatregelen voor in de praktijk en in de omgang met de patiënt blijft alles volgens de eerder gestelde regelgeving. En dit zal voortduren totdat de Corona-pandemie verdwenen is.

We werken tijdelijk met 2 ingangen en 2 uitgangen. De patiënten wachten buiten en worden door hun eigen therapeut bij de deur opgehaald. Het is nog steeds verplicht om 2 grote handdoeken of badlakens mee te nemen.

Huurders:

-Alle huurders (logo/ osteo /diëtist etc) mogen vanaf 11 mei weer hun praktijk opstarten. Voorwaarde is dat zij zich houden aan de regels in de praktijk en dat zij de patiënten/ klanten daar goed van op de hoogte stellen!

Acupunctuur:

-Floor en Anja mogen als acupuncturisten weer aan de slag. Ze houden zich aan de richtlijnen opgesteld in onze praktijk. Mocht er vanuit de beroepsverenigingen waar zij aangesloten zijn (NVA en de ZHONG) aanvullende richtlijnen komen, dan verwerken wij die in ons document Corona-maatregelen.

Fysiotherapeutische Zorg:

-Vanaf 11 mei 2020 is er – na de mededeling van het kabinet- geen beperking meer zorg te verlenen. Mits alle regels in acht worden genomen.

-Alle fysiotherapeuten mogen weer patiënten in laten plannen en hoeven niet de patiënt eerst te bellen. De receptie mag de agenda’s vullen in overleg met de betreffende behandelaar.

– Een consult op afstand had de voorkeur en is nu een overweging. De receptioniste kan een videoconsult als eerste aanbevelen (bijvoorbeeld als de patiënt ook het risico niet durft te nemen.)

Risico:

-LET OP: Wij vinden dat het risico voor besmetting voor onszelf nu enorm toeneemt. Zowel wij als therapeut en u als de patiënt moeten te allen tijde bewust zijn van de risico’s.

-De triage (beoordeling of er kans is op Corona-besmetting) vóór de deur blijkt een belangrijke PREVENTIEVE maatregel te zijn! Deze moet altijd gehanteerd worden!

Met vriendelijke groeten, het team van Jordens Fysio!

Meer weten of nog vragen? Bel 0180-398929