Logo Jordens Fysio Medisch Centrum

Therapeut aan het woord

Bent u benieuwd waar onze therapeuten nou precies in gespecialiseerd zijn? Of zou u wel eens willen weten waarom ze nou juist die ene specialisatie gekozen hebben? We vertellen het graag!

Op deze pagina leest u zo nu en dan het verhaal van een van onze collega's... 
Het meest recente verhaal vindt u hieronder, en in de rechter kolom kunt u eerdere verhalen terugvinden.

Bent u benieuwd naar het verhaal van een andere collega, of over een specialisatie die nog niet besproken is? Mail dan naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en wellicht bespreekt een van onze therapeuten het hier binnenkort!


Wouter van Bruggen

Wouter van Bruggen over Manuele TherapieOpleiding "Master Manuele Therapie"

Nadat ik ben afgestudeerd als Fysiotherapeut kwam ik in het werkveld in aanraking met manuele therapie. Mijn interesse in deze specialisatie was snel gewekt toen ik manueel therapeuten aan het werk zag. In september 2015 ben ik daarom begonnen aan de opleiding Master Manuele Therapie.

Ik zie deze vervolgopleiding tot Manueel Therapeut als een mooie verdieping na mijn opleiding fysiotherapie. Naast een bredere kennis over pathologie en behandelvormen, heb je als manueel therapeut ook meer tools om een patiënt efficiënt te behandelen. Denk aan manipulaties van de wervelkolom en het heupgewricht, maar ook bijvoorbeeld het insturen van bewegingen in een gewricht.  

Met deze opleiding hoop ik een betere fysiotherapeut te worden. Een betere fysiotherapeut op technisch gebied, één die persoonlijke gezondheidsproblemen herkent en efficiënt behandelt. Ik hoop steeds beter te zien wanneer de menselijke psyche het herstel van pijnklachten beïnvloedt. Als laatste gaat het er in de opleiding ook over wat de patiënt zelf kan en moet doen om het herstel te bevorderen (therapietrouw, bewegen, oefenen etc.). 

De opleiding duurt in totaal drie jaar. Het laatste jaar bestaat uit het uitvoeren van een onderzoek en het schrijven van een masterthesis. Op het moment dat ik dit schrijf loopt het tweede leerjaar alweer bijna ten einde. Het schiet dus al aardig op! 

Meer weten?

Meer informatie over Manuele Therapie vindt u uiteraard op onze site! Klik hier...

Wilt u meer lezen over Wouter van Bruggen? Klik hier...

Logo Jordens Fysio

Marijke Staete 6
2931 WB Krimpen a/d Lek
0180-398929

Copyright Jordens Fysio Medisch Centrum - Privacy Policy
Ontwikkeld door Suusdesign